Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă dă detalii despre relația sa cu PCR. Răspunsul la o întrebare adresată de Marcel Ciolacu

HotNews.ro
Nicolae Ciucă și liderii PNL , Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Nicolae Ciucă și liderii PNL , Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă, a fost întrebat de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în dezbatarea electorală organizată, marţi seară, dacă a fost membru al PCR, liberalul dând asigurări că „nu am fost niciodată comunist”, transmite News.ro.

Într-o dezbatere electorală organizată de Antena 3, Nicolae Ciucă a fost întrebat de către Marcel Ciolacu, prin intermediul unei înregistrări anterioare, dacă a fost membru al Partidului Comunist Român:

„Nu am fost niciodată comunist. Înainte de 1989, fiecare ofiţer al Armatei Române era membru al partidului, dar nu am fost niciodată comunist, ca atare, până în 1989 asta a fost, pentru toţi militarii Armatei Române, toţi cei care am absolvit şcoala militară”, a răspuns Ciucă.

Liberalul a precizat că era obligatoriu înainte de Revoluţie ca ofițerii din MApN să aibă calitatea de membru de partid.

„Nu am ce să ascund, a fost obligatoriu. Am terminat Şcoala Militară cu media 9,69, al şaselea în promoţie şi asta a fost situaţia. Dar nu am fost niciodată comunist (…) Am fost ofiţer de carieră, mi-am văzut de cariera mea şi nu îmi pare absolut deloc rău de ceea ce am făcut în carieră”, a afirmat Ciucă.

„Probabil domnul Ciolacu se aştepta să spun altceva. Eu nu voi minţi niciodată, nu sunt ca ei”, a adăugat preşedintele PNL.

O altă întrebare a venit de la o altă contracandidată a sa, președintele USR Elena Lasconi: „Chiar îmi e simpatic şi nu vreau să-l încurc, dar l-aş înreba, de curiozitate, câte găuri aţi nimerit la terenul de golf de la Neptun, sau a fost ca la Nassiriya?”

”Eu la ce nu mă pricep nu mă bag, ca atare nu am jucat golf în viaţa mea”, a răspuns Nicolae Ciucă. „Când vine vorba de Nassiriya, după emisiunea de aseară am putut să constat foarte simplu că doamna Lasconi, cu tot respectul şi condescendenţa, îi spun că acolo unde nu se pricepe este bine să nu se bage”, a adăugat Ciucă.

INTERVIURILE HotNews.ro