Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă, întrebat ce medie a avut la BAC: Nu intru la concurenţă cu nimeni pe trecut

HotNews.ro
Nicolae Ciucă, întrebat ce medie a avut la BAC: Nu intru la concurenţă cu nimeni pe trecut
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu/Profimedia

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a evitat, luni, să răspundă întrebării unui jurnalist legat de media obținută la examenul de bacalaureat. Argumentul său a fost că nu vrea să intre „în concurență cu nimeni pe trecut”, aluzie la Marcel Ciolacu, liderul PSD, care, după multe controverse, a anunțat ce medie a avut la BAC.

Nicolae Ciucă a participat luni la deschiderea anului școlar la Liceul Tehnologic din Sebeș. În discursul său, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, care tocmai și-a publicat cartea autobiografică, a spus că şcoala nu trebuie să îi oblige pe elevi să memoreze informaţii, ci să le ofere „un fundament pentru a reuşi în viaţă”.

„Îmi permit să am un sfat pentru dumneavoastră: nu vă bazaţi doar pe lucrurile pe care le învăţaţi la şcoală. Priviţi în jur vedeţi cum se schimbă lumea şi vedeţi noi oportunităţi şi noi preocupări. (…) Cheia succesului nu este simpla acumulare de cunoştinţe, ci capacitatea de a dezvolta gândirea critică, abilităţile practice şi de a forma caractere. Şcoala nu trebuie să oblige elevii să memoreze informaţii, ci să le ofere opţiuni, să le dezvolte aptitudinile şi să îi ajute să fie buni în domeniul pe care îl vor alege în viitor”, a susținut Ciucă.

Liderul PNL a fost întrebat de un jurnalist despre media pe care a avut-o la examenul de bacalaureat.

„Nu intru la concurenţă cu nimeni pe trecut. Haideţi să vedem ce facem în viitor”, a spus Ciucă, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă a absolvit, în anul 1985, Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.

Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a anunțat, într-o postare pe TikTok, ce medie a obținut la bacalaureat. El a spus că a luat examenul cu media 7,03 și că și-a căutat și găsit și diploma de licență. Ciolacu a făcut aceste precizări la o zi după ce a fost întrebat de jurnaliști despre media de la BAC și a spus că nu își amintește.

INTERVIURILE HotNews.ro