Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă: „PSD poate fi învins în alegerile parlamentare şi prezidenţiale” / Ce spune despre o alianță cu USR, PMP sau REPER

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că PSD poate fi învins atât la alegerile parlamentare, cât și la cele prezidențiale și că „deschiderea” lui Nicușor Dan și a unor oameni din USR, PMP și REPER față de PNL este un semnal „pozitiv”. El susține că PNL este singurul partid care poate învinge PSD. 

Nicolae Ciucă a făcut aceste declarații după ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a spus că este „îngrijorat că Dreapta nu se coalizează la nivel naţional”. 

„PSD poate fi învins la parlamentare şi prezidenţiale, iar PNL e singurul care poate face acest lucru”, a spus Ciucă, ciatat de News.ro. 

El a susținut că o discuție privind guvernarea locală a Capitalei va avea loc în perioada următoare. 

Nicolae Ciucă a vorbit și despre „nevoia unui proiect comun al dreptei”, în contextul în care PNL se află la guvernare cu PSD: „Există oameni de dreapta care au înţeles nevoia unui proiect comun al dreptei. Deschiderea lui Nicuşor Dan şi dialogul constructiv pe care îl promovează faţă de PNL, ca şi deschiderea REPER către PNL sunt semnale pozitive. Există deschidere şi din partea altor oameni, din PMP şi din USR (…). Cu cât avem mai multe forţe alături de noi în campaniile care urmează, cu atât şansele sunt mai mari”.

Nicușor Dan, despre guvernarea PSD-PNL: Liberalii sunt ignorați 

Nicușor Dan a declarat joi, într-o conferință de presă, că, deși PNL este la guvernare, este ignorat de partenerii de coaliție de la PSD. 

„Avem o alianţă PSD-PNL, de aproape trei ani. Am văzut perioada în care ea a fost condusă de PNL; când am văzut un echilibru. Şi vedem acum această alianţă condusă de PSD, în care vedem că PNL-ul este ignorat. În condiţiile în care această stare de fapt se va perpetua şi dacă vom avea un preşedinte de stânga, practic, partidele de dreapta care vor intra la guvernare nu vor conta. Acesta cred eu că este riscul pentru România”, a spus, joi, Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a mai apreciat că partidele de dreapta, dar şi oamenii din interiorul acestora „trebuie să tragă în aceeaşi direcţie”, deoarece miza o reprezintă guvernarea următorilor patru ani.

CITEȘTE ȘI: Sondaj la comanda PNL: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, în turul II al alegerilor prezidențiale. Geoană, la 2 procente în spatele liderului PNL

INTERVIURILE HotNews.ro