Sari direct la conținut

Nicușor Dan promite modernizarea a 70 de km de conducte în 2024. Câte vehicule STB au aer condiționat

HotNews.ro
Rețeaua Termoenergetica 9, Foto: Hotnews
Rețeaua Termoenergetica 9, Foto: Hotnews

Primarul Capitalei Nicușor Dan a estimat că numărul de kilometri de conducte înlocuite în anul 2024 va fi de 70, în creștere cu 40% față de anul trecut.

„Lucrările pentru modernizarea sistemului de termoficare cu finanțare europeană nerambursabilă avansează. Au fost înlocuite deja conducte magistrale pe o lungime de 25,5 km pe cele 11 șantiere deschise prin POIM în toate cele șase sectoare ale Capitalei”, a scris Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Acesta precizează că lucrările de modernizare au loc și pe șantiere deschise cu finanțare de la bugetul local și cofinanțare de la Ministerul Dezvoltării.

„Dacă anul trecut am schimbat 50 km de conducte, obiectivul propus pentru anul acesta este de 70 km conducte modernizate”, a precizat primarul.

Într-o altă postare, de duminică, Nicușor Dan a prezentat și situația legată de dotarea cu aer condiționat a mijloacelor de transport în comun din dotarea Societății de Trasport București (STB), în condițiile în care bucureștenii se confruntă în aceste zile cu un val de căldură.

Astfel, în 2023, doar 52% dintre vehicule aveau aer condiționat pentru ca în momentul de față procentajul să fie de 74%.

„Am înregistrat o creștere cu 22% a numărului de mijloace de transport în comun dotate cu aer condiționat. Aceste cifre arată cum investițiile în modernizarea transportului în comun se reflectă în confortul resimțit de bucureșteni în timpul călătoriilor”, a precizat edilul.

INTERVIURILE HotNews.ro