Sari direct la conținut

Noi vești proaste de la Hollywood: Lansarea viitoarelor filme „Blade”, „Deadpool” și a altora a fost amânată

HotNews.ro
Ultimul film „Blade” a fost lansat in urma cu aproape 20 de ani, Foto: New Line Cinema-Pera Diyah / Album / Profimedia Images
Ultimul film „Blade” a fost lansat in urma cu aproape 20 de ani, Foto: New Line Cinema-Pera Diyah / Album / Profimedia Images

Compania Walt Disney a anunțat joi amânarea producţiei filmului Marvel „Blade”, a unui nou lungmetraj din seria „Deadpool” şi a altor câteva titluri așteptate de fani, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Anunțul vine în contextul în care studiourile de la Hollywood îşi ajustează calendarul după încheierea grevei actorilor, care a durat patru luni.

Următorul film din seria Deadpool, care era programat să ajungă în cinematografe în luna mai, va fi lansat acum la sfârşitul lunii iulie, a precizat Disney într-un comunicat. Acest lucru a forţat compania să amâne lansarea planificată pentru luna iulie a filmului Captain America: Brave New World pentru februarie 2025.

Un alt film cu supereroi din universul Marvel, Thunderbolts, a fost amânat pentru iulie 2025, iar Blade a fost reprogramat în noiembrie 2025. Greva actorilor, care a durat 118 zile, a suspendat producţia de seriale şi filme bazate pe scenarii.

După ce miercuri s-a ajuns la un acord de principiu, studiourile şi actorii lucrează la calendare pentru a termina proiectele nefinalizate.

Disney a amânat de asemenea filmul Mufasa: The Lion King pentru decembrie 2024, cu cinci luni mai târziu decât era prevăzut iniţial. Noile amânări vin după ce la sfârșitul lunii octombrie Disney a anunțat de asemenea că viitorul său film Albă ca Zăpadava fi lansat abia în 2025.

Vestea bună e că la Hollywood se reia producția de filme și seriale

Sindicatul actorilor SAG-AFTRA şi marile studiouri de la Hollywood au ajuns miercuri la un acord preliminar pentru a înceta greva care a paralizat de mai multe luni producţia de filme şi seriale în Statele Unite şi a costat miliarde economia americană.

Actorii au cerut o remuneraţie mai bună într-o industrie perturbată de platformele de streaming, precum şi garanţii pentru reglementarea utilizării inteligenţei artificiale. SAG-AFTRA reprezintă 160.000 de actori, dansatori, cascadori şi alţi profesionişti de pe marele şi micul ecran.

Directorii executivi ai Disney, Netflix, Warner Bros şi Universal s-au implicat direct în discuţii pentru a ieşi din impas. La rândul lor, scenariştii de la Hollywood au aprobat în cvasiunanimitate, la sfârșitul lui septembrie, acordul cu studiourile, punând astfel capăt oficial uneia dintre cele mai îndelungate greve din istoria acestei industrii în Statele Unite.

Luna precedentă, după 148 de zile de grevă, sindicatul scenariştilor a anunţat acest acord cu marile studiouri în favoarea unei creşteri a remuneraţiei lor, afectată în era streamingului, şi a sporirii măsurilor de protecţie în faţa inteligenţei artificiale.

Hollywood-ul nu a mai cunoscut o grevă simultană a scenariştilor şi actorilor din 1960.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro