Sari direct la conținut

„Număr record” de secţii de votare în Diaspora pentru alegerile prezidențiale, anunță Toni Greblă. Câte vor fi deschise

HotNews.ro
Sectia de votare, Foto: Autoritatea Electorala Permanenta
Sectia de votare, Foto: Autoritatea Electorala Permanenta

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat joi că pentru alegerile prezidenţiale vor fi deschise peste 900 de secții de votare pentru românii din străinătate, susținând că acesta este „un număr record de secţii de votare”.

Într-o conferință de presă, Toni Greblă a declarat că, dintr-o discuţie avută cu Ministerul de Externe, a reieşit că pentru alegerile prezidenţiale „vor fi cel puţin câte secţii de votare au existat pentru alegerile europarlamentare”.

„Într-o discuţie preliminară avută cu Ministerul de Externe, cu care avem o foarte bună colaborare, s-a stabilit că cel puţin câte secţii de votare au existat pentru alegerile europarlamentare, adică peste 950, vor fi organizate şi pentru alegerea Preşedintelui României. Şi, repet, este un număr record de secţii de votare pe care România le deschide în străinătate. Nici o altă ţară din lume nu deschide peste 900 de secţii de votare în străinătate”, a declarat Toni Greblă, citat de News.ro.

Preşedintele AEP a precizat că Ministerul de Externe va comunica Autorităţii Electorale Permanente, până la începutul lunii noiembrie, numărul secţiilor de votare pe care preconizează să le deschidă în străinătate.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc în 24 noiembrie, iar turul al doilea în 8 decembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro