Sari direct la conținut

Nutriție și sănătate: Șapte motive ca să bei o lingură de ulei de măsline înainte de micul dejun

HotNews.ro
Masline si ulei de masline, Foto: Wavebreak / Profimedia Images
Masline si ulei de masline, Foto: Wavebreak / Profimedia Images

Cei mai mulți dintre noi folosim uleiul de măsline pentru gătit sau în salate, dar de fapt băutul lui vă va aduce cele mai multe beneficii. Este cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra inimii, dar minunile pe care le poate face sunt mult mai multe.

Ideea de a lua o lingură cu ulei de măsline pe stomacul gol nu pare foarte atrăgătoare, dar merită o încercare, îndeamnă Bright Side. Uite câteva din beneficiile sale:

1. Transformă pielea

Uleiul de măsline este un ingredient esențial în multe cosmetice, dar poate face bine pielii și în dietă. Reduce roșeața și lăsarea pielii, amână apariția ridurilor. Uleiul de măsline are puternice proprietăți antibacteriene și servește și ca dezinfectant natural.

2. Ajută la scăderea în greutate

Multe studii au arătat că adoptarea unei diete mediteraneene, care este bogată în ulei de măsline, are efecte pozitive asupra greutății corporale. Mai mult de 180 de oameni au participat într-un studiu de trei ani care a demonstrat că uleiul de măsline ajută la slăbit.

3. Face bine creierului

Un consum regulat de ulei de măsline ajută la îndepărtarea depozitelor (plăcilor) de grăsime din creier care pot provoca maladia Alzheimer, cea mai răspândită boală mentală. Oamenii care mănâncă cu regularitate ulei de măsline au o memorie mai bună decât aceia care țin o dietă săracă în grăsimi.

4. Susține sănătatea oaselor

Elemente din uleiul de măsline fac bine celor care suferă de artrită reumatoidă, mai ales asociat cu ulei de pește, o sursă bogată în acizi grași omega-3. Compușii din uleiul de măsline extravirgin îmbunătățesc forța de apucare, reduc durerile articulare și rigiditatea matinală cauzată de artrită.

5. Reduce inflamațiile

O dietă bogată în ulei de măsline și alte alimente cu acizi grași omega-3 reduce inflamațiile din corp. La rândul său, aceasta previne sau vindecă diferite probleme ale pielii cauzate de inflamație.

6. Face bine tubului digestiv

Unele tipuri de bacterii care trăiesc în stomac pot provoca ulcerul. Uleiul de măsline s-a dovedit eficace în combaterea bacteriilor dăunătoare, din care unele sunt rezistente la antibiotice. Doar 30 de grame de ulei de măsline în fiecare zi pot ucide bacteriile periculoase în numai 14 zile.

7. Controlează zahărul din sânge

Uleiul de măsline extravirgin poate fi secretul scăderii glucozei din sânge. Protejează corpul de diabetul tip 2, reducând riscul cu 40%.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro