Sari direct la conținut

O altă perspectivă despre concertul Coldplay: Chris Martin ne-a dat o lecție de PR, dar asta pentru că suntem noi proști

HotNews.ro
Chris Martin, solistul trupei Coldplay, Foto: Bruna Prado / AP / Profimedia
Chris Martin, solistul trupei Coldplay, Foto: Bruna Prado / AP / Profimedia

Schimbarea de atitudine, de la huiduială la aplauze, nu este nouă în România, scrie creatoarea de conținut Andra Nistor pe blogul propriu, referindu-se la reacția publicului de la concertul Coldplay care, după ce l-a huiduit în prima zi pe cântărețul de manele Babasha, a doua zi, la invitația lui Chris Martin, l-a aplaudat pe artist.

„Schimbarea (…) este în fiecare dintre noi care s-a întors la vreun fost care a venit cu promisiuni frumoase. Este mă bate, dar mă iubește. Este mă înșeală, dar tot acasă se întoarce. Este am primit găleata cu făină și ulei la alegeri. Este nevoia aia de a implementa capul plecat sabia nu-l taie, este speranța aia proastă de a-l crede pe omul ăla care te-a mințit că se schimbă, este nevoia disperată de a fi plăcut de ceilalți.

Suntem atât de neiubiți că am dat 800 de lei pe bilet ca să ne spună Chris Martin că suntem cei mai minunați și ne iubește necondiționat chiar dacă am fost cam de kkt în prima zi. Suntem atât de neiubiți că în prima seară ne-am exprimat dezacordul și omul ne-a părăsit și a plecat supărat la hotel. 

Apoi și-a adus aminte că s-au strâns 15-20 milioane de euro din vânzarea de bilete și a dat-o cotită, făcând fix același lucru, dar cu povestea – huiduie-mă, Românio, bate-mă, fă-mi ce vrei că eu nu te părăsesc niciodată! O să mai cânt pe la alții, dar mă voi întoarce căcatine nu există!

Repet – când oamenii au huiduit ca să-și exprime dezacordul s-a supărat și întristat nenea Chris. Sau, cum au zis ai noștri “era vizibil afectat și cătrănit”. A doua zi, de frică să nu mai pățească la fel, a zis publicului să huiduiască la comandă. Unu, doi, trei, și huoooooooo. (…)

Chris Martin a dovedit cât este de superficial

„Da, a fost o lecție de PR foarte bună, dar asta pentru că suntem noi proști. Bine, care nu e prost e rasist, se știe, de la nașu mare!

Chris Martin a dovedit cât de superficial este prin simplul fapt că nu s-a interesat nici măcar o secundă despre țara asta și despre oamenii ei. Nu a ascultat păreri legate de repercusiuni. Nu l-a interesat că poate unii folosesc boți sau AI ca să își crească cifrele”, mai scrie autoarea articolului de ce au huiduit românii la concertul Coldplay. 

Andra îl mai acuză pe Chris Marin și că minte, pentru că inițial a spus că a auzit muzica lui Babasha în Centrul Vechi, dar apoi a recunoscut că manelistul era în trending pe Youtube și Tiktok.

„Chiar ascultam a doua zi la radio o discuție pe tema vizualizărilor. De ce au manelele milioane de views? Pentru că manelele nu sunt acceptate la radio-uri. Radio-urile au câteva de milioane de ascultători zilnic. Deci melodiile străine sau românești care se dau de minim 10 ori pe zi la radio înmulțite cu câteva milioane de ascultători pe zi, ies la și mai multe milioane de ascultări decât manelele. De aia au manelele atâtea milioane de views. Că doar pe youtube se pot asculta de către publicul lor. Care, dacă e să le comparăm cu ce am zis mai devreme, nici nu mai par multe”, mai scrie Andra Nistor.

„Nu-mi place să plătesc friptură și să primesc crănțănele pentru pisici” 

„Nu-mi place să fiu luată de proastă. Nu-mi place să plătesc friptură și să primesc crănțănele pentru pisici. Nu-mi place să fiu făcută în diverse feluri dacă nu accept ceva cu forța. 

Și nu sunt rasistă. Nu sunt nici mincinoasă. Nici nu am huiduit. Nici nu ascult manele pe furiș. Ba chiar am ascultat asumat. În liceu ascultam Ochii tăi de la LA lângă Prodigy. Acum nu mai ascult manele intenționat. Nu simt această nevoie. Nu merg intenționat la concerte de manele și nici nu mi se pare că oamenii care ascultă un gen de muzică sunt mai buni decât alții. Diferența o face, intr-adevăr, IQ-ul. Dar IQ-ul nu garantează bunătatea.

În zona în care am avut eu bilet cred că au fost vreo doi oameni care au huiduit. Atât. Restul am rămas pe silent, șocați, uitandu-ne unii la alții și ascultând mizeria aia de behăială. Unde behăială a venit la pachet cu un ego de băiețaș care a zis că poate îl cunoaștem că e în trending. Nu știu cum se face că oamenii ăștia din trending nu umplu stadioane cu 50.000 de oameni și nu vând bilete de 15 milioane de euro. Păi dacă te cunoștea cineva de acolo, cineva care te ascultă și îți face vizualizările alea, crezi că mai apăreau huiduieli?

Nu a fost rasism (chit că sunt și mulți din ăștia printre noi). De ce? Pentru că atunci când a urcat băiatul pe scenă tot stadionul l-a aplaudat. L-A APLAUDAT. Și când a urcat pe scenă și a primit aplauze avea aceeași etnie și culoare a pielii. Ba chiar a fost lăsat să cânte un minut jumate. De abia după ce a început să behăie afonic cu aaaaaaaaa și ooooooo au început huiduielile”.

Citește tot articolul pe blogul autoarei. 

INTERVIURILE HotNews.ro