Sari direct la conținut

O boală misterioasă a ucis cinci persoane într-o destinație exotică preferată de români

HotNews.ro
Plajă din Zanzibar, Foto: DreamsTime
Plajă din Zanzibar, Foto: DreamsTime

Experții medicali din Tanzania, o destinație exotică tot mai căutată de români, investighează o misterioasă boală „contagioasă” care a făcut deja cinci victime, au anunțat autoriățile locale, care fac apel la populație să rămână calmă, informează France Presse.

Boala a fost depistată la „şapte persoane prezentând simptome precum febră, vărsături, hemoragii şi insuficienţă renală”, a detaliat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat emis joi seara târziu.

Experţi medicali au fost trimişi în regiunea Kagera (nord-vest), la graniţa cu Uganda, pentru a investiga această boală „transmisibilă”, a declarat o responsabilă din domeniul sănătăţii, Tumaini Nagu.

„Au fost prelevate probe de la pacienţi şi de la morţi pentru a identifica sursa şi tipul de boală”, a precizat ea într-un comunicat, făcând apel la populaţie să rămână calmă.

Cazul survine după o epidemie de Ebola în Uganda care a durat aproape patru luni şi s-a soldat cu 55 de morţi. Uganda a declarat sfârşitul epidemiei în luna ianuarie.

Anul trecut, Tanzania a identificat un focar de leptospiroză, sau „boala şobolanilor”, care a ucis trei persoane în regiunea Lindi din sud-estul ţării.

Această boală bacteriană, transmisă la om de anumite mamifere, se propagă prin intermediul apei sau al alimentelor contaminate cu urina animalelor infectate. (Agerpres) (sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro