Sari direct la conținut

O ciclistă de 18 ani a murit după o căzătură la Campionatele Mondiale. „Pierdem o tânără minunată”

HotNews.ro
O ciclistă de 18 ani a murit după o căzătură la Campionatele Mondiale. „Pierdem o tânără minunată”
Muriel Furrrer/Profimedia

Ciclista elvețiană Muriel Furrer a murit după ce a suferit un traumatism cranian grav în urma unei căzături petrecute la Campionatele Mondiale de ciclism pe șosea și paraciclism din Elveția, informează BBC.

Tânăra de 18 ani s-a accidentat joi în timpul cursei de șosea pentru juniori și a fost transportată la spital cu un elicopter de urgență.

Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a emis vineri o declarație în urma veștii „tragice”: „Odată cu decesul lui Muriel Furrer, comunitatea internațională de ciclism pierde o cursieră cu un viitor strălucit în față.

„UCI și Comitetul de Organizare al Campionatelor Mondiale de Ciclism pe Șosea și Paraciclism UCI 2024 oferă sincere condoleanțe familiei lui Muriel Furrer, prietenilor și Federației sale Swiss Cycling. Familia lui Muriel Furrer cere ca intimitatea lor să fie respectată în acest moment foarte dureros”.

Federația elvețiană de Ciclsim a reacționat și ea pe X: „Inimile noastre sunt frânte. Cu inima grea și cu o tristețe infinită că trebuie să ne luăm rămas bun de la Muriel Furrer. Pierdem o tânără cu inimă caldă și minunată care avea întotdeauna un zâmbet pe față. Nu există înțelegere, doar durere și tristețe.”

Furrer era dublu medaliată cu argint în proba de contratimp și în cursa pe șosea la ediția din acest an a Campionatelor Elvețiene pe șosea.

O ploaie torențială a căzut pe parcursul celei mai mari părți a cursei de joi din Zurich.

INTERVIURILE HotNews.ro