Sari direct la conținut

O creangă dintr-un copac din Parcul Bazilescu s-a prăbușit peste doi tineri. O fată e în comă / Primăria Sectorului 1 susține că arborele era sănătos / Dosar penal deschis de Poliție

HotNews.ro
Copac căzut în Parc Bazilescu, Foto: PNL Sector 1
Copac căzut în Parc Bazilescu, Foto: PNL Sector 1

O creangă dintr-un copac din Parcul Bazilescu, din București, s-a prăbușit, sâmbătă, peste doi tineri, unul dintre ei fiind o fată în scaun cu rotile, susțin reprezentanții PNL Sector 1. Una dintre victime – fata – este în comă, intubată și ventilată mecanic, a declarat pentru HotNews.ro dr. Ioan Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias. Primăria Sectorului 1 susține că arborele era sănătos și că s-a desprins o creangă, din cauza vântului.

Victimele sunt doi tineri – un băiat și o fată – care în urma incidentului au ajuns la Spitalul Elias.

  • „Este vorba despre două persoane, un tânăr și o tânără care are în jur de 25 de ani. El a stat în spital câte ore, pentru supraveveghere, avea răni superficiale.
  • Ea este în comă, intubată și ventilată mecanic, în stare foarte gravă – traumatism cranio-cerebral și spinal. Știm că a venit din zona Parcului Bazilescu și că a fost lovită cu un corp dur. Eu nu pot preciza condițițiile exacte ale accidentului”, a explicat pentru HotNews.ro dr. Ioan Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.

Acesta nu a putut preciza nici dacă fata era în scaun cu rotile.

Incidentul a avut loc sâmbătă și a fost anunțat luni, printr-un comunicat de presă, de către George Tuță, președintele PNL Sector 1 și candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1 condusă de către Clotilde Armand.

„Sâmbătă, 25 mai, un copac s-a rupt în Parcul Bazilescu şi s-a prăbuşit peste doi tineri, rănindu-i grav. O tânără aflată în scaun cu rotile a suferit răni teribile: are afectată coloana vertebrală şi craniul şi se află într-o stare extrem de gravă, fiind în prezent internată la Spitalul Elias din Capitală. Arborele din care s-a desprins creanga, chiar dacă era sănătos, avea coronamentul dezechilibrat din cauza toaletării greşite din anii precedenţi. Din toate cartierele, cetăţenii Sectorului 1 ne spun acelaşi lucru: că în ultimii ani de zile nu se face toaletarea copacilor sau că fac sesizări către Primărie cu privire la copaci care prezintă pericole şi nu le răspunde nimeni. Indiferenţa şi incompetenţa din actuala administraţie a Sectorului 1 pun în pericol vieţile oamenilor în fiecare zi, iar acest lucru trebuie să se oprească”, transmite PNL Sector 1.

Primăria Sectorului 1: S-a desprins o creangă din cauza vântului

Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 susțin că arborele era sănătos, iar căderea crengii a fost provocată de vântul puternic.

„Arborele din care s-a desprins o creangă în Parcul Bazilescu nu era marcat deoarece nu prezenta declin biologic, fiind un arbore matur sănătos fără probleme fitosanitare. Căderea crengii a fost provocată de vântul foarte puternic. Precizăm că în acest moment activitatea ADP Sector 1 este grav afectată de faptul că PSD și PNL au redus bugetul de funcționare al instituției de la 230 milioane lei, în 2020, la 23 milioane lei, în 2024, fonduri care erau deja angajate”, au transmis reprezentnații Primăriei Sectorului 1, condusă de primarul Clotilde Armand.

Reprezentanții PNL Sector 1 spun că nu ai nevoie de bani ca să tai o creangă.

„Scuzele pe care și le caută permanent Clotilde Armand sunt o rușine la adresa oamenilor care merită o viață decentă, în care să nu fie puși în pericol de inabilitatea ei. Nu ai nevoie de bani la ADP ca să tai o creangă. Ai angajați care asta trebuie să facă, pentru asta sunt plătiți. Se prăbușesc casele pe noi, se prăbușesc copacii peste noi, se prăbușește sectorul peste noi, iar administrația Armand caută doar scuze și vinovați. Scoatem incompetența din primărie din 9 iunie și ne apucăm să reclădim Sectorul 1”, a declarat George Tuță.

Reprezenanții Primăriei Sectorului 1 spun că Serviciul Spații Verzi din ADP Sector 1 a făcut 350 de lucrări de toaletare, reducere și elagaje în Parcul Bazilescu, în toamna anului 2023 și au fost defrișați 103 arbori cu probleme în cursul anului 2023-2024, în regim de urgență.

Ce spun Poliția și ISU

„Sâmbătă la ora 14.12 am primit un apel la 112 care a anunțat copac căzut pe o persoană. La fața locului s-au deplasat două autospeciale, s-a constatat că era o creangă căzută pe alee și au fost identificate două victime, o femeie, conștientă, cooperantă, care a fost transportată la Elias și ce-a de-a doua victimă, un bărbat cu zgîrieturi pe spate”, a comunicat luni ISU București Ilfov, la solicitarea HotNews.ro.

Și Poliție Capitalei a anunțat tot luni acest incident, printr-un comunicat de presă în care spune că se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă:

„La data de 25 mai 2024, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 5 a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu partenera sa, pe o bancă, într-un parc din Sectorul 1, a căzut o creangă dintr-un copac, ambele persoane fiind surprinse sub aceasta. La fata locului s-au deplasat, de urgență, polițiștii și un echipaj de prim-ajutor. e asemenea, la fața locului a intervenit și un echipaj de pompieri care a îndepărtat crengile din zona pietonală. Cele două victime au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro