Sari direct la conținut

O cunoscută avocată din Iași este anchetată pentru evaziune fiscală

HotNews.ro
Poliția Română, Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
Poliția Română, Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Autoritățile au făcut percheziții luni la biroul și la domiciliul unei cunoscute avocate din Iaşi, care este suspectată de evaziune fiscală, conform News.ro. O parte din încasările avocatei nu erau trecute în evidenţa contabilă, astfel că nu erau plătite impozitele la stat, spun anchetatorii.

Anchetatorii o acuză pe avocata Gianina Poroşnicu că o parte din sumele de bani pe care aceasta le-a obținut nu au fost trecute în evidența contabilă, femeia reușind să se sustragă de la plata taxelor. 

Mai mulți polițiști au făcut percheziții la biroul și la domiciliul avocatei, de unde au plecat cu doi saci de documente, scrie News.ro. 

„S-a stabilit că numeroase persoane fizice au fost abordate de către persoana vizată, în calitate avocat, fiind încheiate contracte de asistenţă juridică”, conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Contractele aveau stabilit un onorariu de 1.000-2.000 de lei, dar și un onorariu de succes, într-un procent de 18-35% din suma totală a despăgubirilor. 

Anchetatorii susţin că „avocata încasa onorariul fără a fi declarat către organele fiscale, după ce părţile civile îşi primeau sumele de bani cuvenite cu titlu de despăgubire de la asigurator”. 

Gianina Poroşnicu încheia cu clienții ei și o împuternicire, ca banii obținuți din daune materiale morale să îi fie virați atât în conturile bancare personale, cât și în contul cabinetului de avocatură. După ce femeia își oprea onorariul de succes, le trimitea banii clienților, mai susțin procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

INTERVIURILE HotNews.ro