Sari direct la conținut

O fetiță de trei ani, depistată pozitiv la consumul de substanțe interzice. Ea a ajuns la spital în Constanța cu stare de somnolență

HotNews.ro
Spital, Foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru
Spital, Foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

O fetiță de trei ani a ajuns la Spitalul Județean Constanța cu stare de somnolență și simptomele specifice unei supradoze, săptămâna trecută. În urma analizelor de sânge, copila a ieșit pozitiv la canabis, relatează Ziua de Constanța

Medicii au internat-o inițial pe fetiță cu suspiciunea de ingestie de substanțe necunoscute. În spital, ea a fost testată și pentru substanțe stupefiante, test la care a ieșit pozitivă pentru canabis.

Copilul a primit tratament de urgență, iar personalul medical a anunțat poliția. Ulterior, a fost testată și mama fetei, iar rezultatul a fost negativ. 

„Copilul a fost adus la spital cu stare de somnolență. În urma efectuării testelor toxicologice, a ieșit pozitiv la substanțe interzise. A primit tratament de specialitate și a fost atent monitorizată mai bine de 24 de ore, după care a fost externată în condiții de siguranță”, a declarat purtătorul de cuvânt Spitalul Județean Constanța, Crina Kibedi.

Ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au audiat-o pe mama fetiței, care este cetățean olandez. Ea a venit în România, pentru că soțul ei locuiește la Agigea. O echipă mobilă de la Protecția Copilului din Constanța s-a deplasat la locuința fetiței, pentru a verifica dacă aceasta este în siguranță. 

Ofițerii antidrog sunt de părere că cel mai plauzibil scenariu este acela că fetița a fumat pasiv într-un mediu în care se consuma cannabis, potrivit Gândul.

INTERVIURILE HotNews.ro