Sari direct la conținut

O navă sub pavilion Barbados a eșuat pe Canalul Sulina

HotNews.ro
Canalul Sulina / FOTO Agerpres
Canalul Sulina / FOTO Agerpres

Nava tanc ATA Ocean, sub pavilion Barbados, care naviga aval pe Canalul Sulina, a eşuat pe malul drept. Remorcherul Sulina 2, aparţinând AFDJ Galaţi, a plecat din Portul Sulina pentru a interveni în vederea dezeşuării navei, relatează News.ro

Nava tanc ATA Ocean, sub pavilion Barbados, care naviga aval pe Canalul Sulina, în balast, a eşuat pe malul drept, la mila marină 17, la 13.50, potrivit Autorității Navale Române.

”Nava nu a reuşit să se dezeşueze cu mijloace proprii, motiv pentru care s-a solicitat intervenţia unui remorcher. Remorcherul Sulina 2, aparţinând AFDJ Galaţi, a plecat din Portul Sulina pentru a interveni în vederea dezeşuării navei. Un ofiţer din cadrul Căpităniei Portului Sulina a ajuns, de asemenea, la faţa locului pentru a constata situaţia”, au precizat reprezentanţii ANR.

Ei au menţionat că în urma acestui eveniment nu au fost înregistrate victime şi nu au fost identificate urme de poluare. 

De asemenea, toate sistemele navei sunt funcţionale, iar echipajul se află în siguranţă. 

”Operaţiunea de dezeşuare este în desfăşurare, iar cauza eşuării va fi stabilită în urma cercetărilor ulterioare. În zonă, adâncimile sunt suficiente, iar şenalul navigabil este destul de lat, astfel încât traficul naval se desfăşoară normal”, au menţionat reprezentanţii ANR.

INTERVIURILE HotNews.ro