Sari direct la conținut

O pensionară din Scoția a stârnit nemulțumirea autorităților după ce a început să astupe o groapă de pe strada din fața casei sale

HotNews.ro
O pensionară din Scoția a stârnit nemulțumirea autorităților după ce a început să astupe o groapă de pe strada din fața casei sale
Jenny Paterson (dreapta), a primit o mână de ajutor din partea vecinei sale, Jen MacDonald, FOTO: SWNS / SWNS / Profimedia

O pensionară de 75 de ani din Halkirk, un sat din extremitatea nord-estică a Scoției, a stârnit nemulțumirea autorităților locale după ce a umplut o groapă mare din asfalt în fața casei sale, rămasă în urma unor lucrări care nu s-au mai finalizat, relatează The Guardian.

Halkirk, un sat cu o populație de aproximativ 950 de locuitori, face parte din Comitatul Caithness, una dintre cele mai pitorești zone ale Scoției. Locuitorii de aici sunt în apropierea unor zone de sălbăticie încă imaculate, peisaje de coastă spectaculoase și priveliști cu aurora boreală.

Însă pentru Jenny Paterson frumusețea naturală din împrejurimi a fost stricată de priveliștea din fața casei sale, unde ea spune că „un crater” cu o lungime de peste 3 metri și jumătate a rămas în urma unor lucrări municipale.

Muncitorii au venit, au spart asfaltul și nu s-au mai întors, deși de atunci au trecut mai multe luni.

„Apa care se strânge aici e cea care mă enervează. Peretele exterior al casei mele este destul de umed și, eu nu-s inginer în construcții, dar mă întreb dacă aia nu e o parte a problemei”, a explicat ea în comentarii făcute pentru BBC Radio Scotland.

Ea a povestit că a decis în cele din urmă să ia o greblă și alte unelte pe care le avea în grădină și să acopere pe cont propriu groapa mare din asfalt și alte câteva mai mici, cu ajutorul unei vecine.

Femeia spune că localnicii sunt mândri de zona frumoasă în care trăiesc

„Ne mândrim cu împrejurimile noastre, la fel ca Halkirk în ansamblul său. Este un sat frumos dar consiliul din Caithness nu este foarte interesat de noi, simt eu”, a explicat ea.

Femeia spune că a decis să astupe groapa în pofida recomandărilor medicului ei. „Am avut ceva operație cu două luni în urmă și mi s-a spus să nu ridic lucruri grele. Dar sunt bine și nu sunt oricum o persoană care să stau și să nu fac nimic”, a relatat Paterson.

„Nu pot astupa fiecare groapă așa că am astupat-o pe a mea”, a mai spus aceasta. Paterson a spus de asemenea că speră ca gestul ei să rușineze autoritățile locale pentru a acționa.

Consiliul comitatului nu a fost atât de încântat de inițiativa civică a lui Paterson

Un purtător de cuvânt al consiliului din Caithness a declarat însă că, „deși acesta apreciază îngrijorările legate de repararea gropilor, nu este adecvat ca indivizi privați să demareze reparații pe drumul public”.

Astfel de inițiative „ridică îngrijorări legate de sănătatea și siguranța indivizilor implicați și au potențialul de a invalida polița de asigurare a consiliului în cazul în care sunt depuse cereri”, a adăugat acesta.

„Serviciul face tot ce îi stă în putință pentru a face reparațiile pe cât de rapid posibil cu resursele avute la dispoziție. Gropile și alte defecte pot fi raportate consiliului folosind formularul online ‘raportați o problemă’”, a mai indicat oficialul.

INTERVIURILE HotNews.ro