Sari direct la conținut

O persoană a murit și 30 au fost rănite din cauza unor turbulențe puternice într-un avion pe ruta Londra – Singapore

HotNews.ro
O persoană a murit și 30 au fost rănite din cauza unor turbulențe puternice într-un avion pe ruta Londra – Singapore
Imagine ilustrativă cu un avion Boeing 777-300ER, Foto: Paul Christian Gordon / Zuma Press / Profimedia

​Un avion Boeing 777-300ER al companiei Singapore Airlines care efectua luni seară o cursă de pe aeroportul londonez Heathrow către Singapore a declanșat alertă de urgență din cauza condițiilor meteo severe care au cauzat turbulențe puternice, relatează platforma specializată pe aviație AirLive.

Avionul a aterizat de urgență pe un aeroport din Bangkok, Thailanda, unde a fost așteptat de zeci de ambulanțe și medici gata să acorde asistență medicală pasagerilor prezenți la bord.

Explicație foto: Traseul urmat de avionul Londra – Singapore care a întâmpinat probleme din cauza vremii

Potrivit presei thailandeze, când a alertat la sol că se confruntă cu o situație de urgență, pilotul a menționat că 30 de pasageri au fost răniți, iar unul a decedat.

Ulterior, compania aeriană a confirmat decesul unui pasager cauzat de turbulențele severe cu care s-a confruntat în timpul zborului.

Potrivit companiei, la bord se aflau 211 pasageri și 18 membri ai echipajului.

O anchetă urmează să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat la bord în timpul turbulențelor care au cauzat decesului unui pasager și rănilor altora.

Turbulențele sunt un fenomen cu care se confruntă aviația, dar incidente grave ca acestea sunt rare, menționează BBC.

Uneori se poate prezice apariția acestui fenomen, iar piloții comunică între ei pentru a da avertismente din timp, dar poate apărea din senin. Chiar dacă este un fenomen meteorologic, turbulențele pot apărea oriunde și în orice condiție.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro