Sari direct la conținut

O revista de extremă-dreapta din Germania, interzisă. Ministrul de Interne: „Nu vom permite ca etnia să definească cine aparține Germaniei”

HotNews.ro
Revista extremista Compact, Germania / Foto: Sven Kaueler / DPA / Profimedia
Revista extremista Compact, Germania / Foto: Sven Kaueler / DPA / Profimedia

Reprezentanții Ministerului de Interne din Germania au declarat marți că revista „Compact” acționa împotriva ordinii publice și au hotărât închiderea ei. Autoritățile au percheziționat mai multe proprietăți și sedii ale revistei, conform Deutsche Welle.  

Perchezițiile au avut loc în patru din cele 16 state germane: Brandenburg, Hesse, Saxonia și Saxonia-Anhalt, în urma cărora s-au confiscat mai multe bunuri.

Ministrul de Interne, Nancy Faeser, a declarat că revista este „un organ central al scenei extremiste de dreapta” și că incită la ură împotriva evreilor și migranților. 

„Acționăm împotriva incitatorilor care aduc un climat de ură și violență împotriva refugiaților și migranților”, a spus Faeser, citată de DW. „Mesajul nostru este foarte clar: nu vom permite ca etnia să definească cine aparține Germaniei și cine nu”, a adăugat ea. 

Revista Compact a fost clasificată de Oficiul Federal pentru Protecția Constituției ca fiind extremistă, naționalistă și anti-minorități în 2021. 

Compania care deține revista are un magazin online, unde pune la vânzare merch. Un produs care se vinde pe site este o monedă cu fața lui Björn Höcke, una dintre cele mai radicale figuri din cadrul partidului de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD). Acesta a fost amendat după ce a folosit în campania sa un slogan nazist

În 2020, platformele de socializare Meta – Facebook și Instagram – au șters conturile revistei Compact din cauza unui discurs care incită la ură.

INTERVIURILE HotNews.ro