Sari direct la conținut

O sedinta de masaj la birou, cat o pauza de tigara

HotNews.ro

Cand esti la serviciu si ti-e foame, dai un telefon pentru pizza. Cand vrei sa ajungi la o intalnire, suni la o firma de taxi. Daca te simti obosit si nu lucrezi in Japonia, ghinion, nu poti trage un pui de somn langa birou, ca sa-ti revii. Poti rezolva insa aceasta situatie tot cu un singur telefon: prin serviciul de masaj „on call”, angajatii pot beneficia de o sedinta de masaj direct la birou.

Sunt intr-o incapere alaturi de alti colegi. Cum ar trebui sa ma relaxez eu aici?

Cand spui „masaj”, probabil ca te gandesti la o masa pe care te intinzi si la un specialist care foloseste tot felul de unguente. Te mai gandesti probabil la muzica relaxanta si la betisoare parfumate. In cazul unei sedinte de masaj la birou, „adevarul” este la jumatate. Acest tip de masaj se caracterizeaza prin faptul ca nu trebuie sa iti dai jos hainele si ca nu se folosesc uleiuri sau creme. Se pot folosi insa, la cerere, meloterapia si aromaterapia.

Se folosesc un scaun special sau o salteluta care ocupa un spatiu de circa 1,5 metri. Pozitia pe care o vei avea stand pe scaun este asemanatoare cu cea a unui fetus: vei sta cu fata in jos, genunchii se vor sprijini pe niste suporturi speciale, bratele si capul, la fel. Prin aceasta pozitie, spatele iti va sta drept, astfel incat muschii sa nu fie solicitati.

„De regula, la acest tip de masaj apeleaza persoanele care au o activitate ce presupune lucrul intens la birou si un regim de viata sedentar”, spune George Stanciu, coordonatorul unui site de masaj „on call”. Nu este ceva foarte obisnuit in Romania, astfel incat deocamdata nu multe firme apeleaza la acest gen de servicii.

„Este genul de serviciu pe care il recomanzi mai mult prietenilor, decat partenerilor de afaceri. Acest lucru va mai dura cativa ani, pana cand se va schimba mentalitatea… Romanii au nevoie sa se destinda mai mult”, sustine Marius Dascalu, unul dintre cei care au incercat masajul la firma.

Ce efecte are?

Tu alegi unde se va desfasura sedinta: daca este in birou, alaturi de colegi, atunci este mai indicat sa renunti la aromaterapie si meloterapie, pentru ca ii vei deranja pe cei care lucreaza alaturi de tine. Daca ai, in schimb, la dispozitie o incapere separata, atunci poti adauga si muzica linistita, precum si o aroma placuta pentru a te linisti.

Care vor fi efectele fizice? „Te relaxeaza, e ca si cum te trezesti dimineata dupa un somn bun”, spune Dascalu. „Cei mai multi dintre noi nu realizam ca, in timpul pe care il petrecem stand la o tigara, am putea avea parte, de fapt, de o pauza mai eficienta”, afirma acesta.

Printre efectele masajului se numara cresterea nivelului energetic, imbunatatirea respiratiei si circulatiei, cresterea capacitatii de concentrare si reducerea stresului fizic si mental.

Durata si pretul vizitei

Cam ce poti face intr-o pauza de 10-15 minute? Orice te face sa te rupi putin de lucrurile legate de serviciu: poti manca un sandvis, poti iesi sa discuti cu un coleg, la o tigara, te poti bucura de o cafea; sau poti beneficia de un masaj, pentru ca atat dureaza o sedinta.

Contra sumei de 5-10 euro, in functie de numarul de solicitanti si de frecventa comenzilor, in 15 minute te poti intoarce, ca nou, la treaba. „Este un lucru pe care patronii nu il exploateaza deocamdata, probabil va mai dura ceva timp pana cand va fi luat in serios”, spune Dascalu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro