Sari direct la conținut

„O tragedie a fost prevenită”. Toate cele trei concerte ale lui Taylor Swift de la Viena anulate

HotNews.ro
„O tragedie a fost prevenită”. Toate cele trei concerte ale lui Taylor Swift de la Viena anulate
Taylor Swift, în timpul unui concert la Varșovia Foto: Newspix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Cele trei spectacole ale lui Taylor Swift din Viena din această săptămână au fost anulate după ce guvernul a confirmat un atac „terorist” planificat pe stadionul de concerte, informează Reuters. Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că „o tragedie a fost prevenită”. 

„Datorită cooperării intense a poliției noastre și a nou înființatei DSN cu serviciile străine, amenințarea a fost identificată din timp, combătută și o tragedie prevenită”, a declarat Nehammer într-o postare pe platforma de social media X. DSN este Direcția pentru securitate și informații din Austria.

„Cu confirmarea din partea oficialilor guvernamentali a unui atac terorist planificat pe stadionul Ernst Happel, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole programate pentru siguranța tuturor”, a declarat Barracuda.music într-o postare pe Instagram, adăugând că toate biletele vor fi rambursate automat.

Poliția austriacă a reținut miercuri două persoane suspectate că pregăteau atacuri la concerte, a declarat Franz Ruf, director general pentru securitate publică, în cadrul unei conferințe de presă miercuri seara. „În timpul investigațiilor noastre, am monitorizat acțiuni ale suspectului și am observat că acest bărbat în vârstă de 19 ani avea în vedere în special concertele Taylor Swift din Viena”, a declarat Ruf, adăugând că suspectul, un cetățean austriac, a jurat credință Statului Islamic. Un alt suspect a fost arestat ulterior în Viena.

INTERVIURILE HotNews.ro