Sari direct la conținut

O turmă de oi înfometate, mobilizată pentru a păstra intacte ruinele orașului antic Pompei

HotNews.ro
Turmă de oi în orașul antic Pompei, Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia
Turmă de oi în orașul antic Pompei, Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

O turmă de oi îi ajută pe arheologi să păstreze intacte ruinele antice ale Pompeiului, orașul roman care a fost îngropat sub metri de piatră ponce și cenușă în urma erupției dezastruoase a vulcanului Vezuviu din anul 79 d.Hr., relateză Reuters.

Pompei a fost redescoperit în secolul al XVIII-lea. Şantierul de săpături este una dintre cele mai populare atracţii turistice din Italia şi scoate la iveală în mod repetat descoperiri senzaţionale.

Arheologii au descoperit doar aproximativ două treimi din situl de 66 de hectare de la Pompei de când au început săpăturile, în urmă cu 250 de ani.

Conservarea secțiunilor neexplorate ale orașului antic împotriva eroziunii naturii și a timpului este o prioritate pentru cei care gestionează situl arheologic.

„Dacă iarba și alte plante cresc în sau pe zidurile și casele antice, aceasta este o problemă. Așadar, încercăm să avem o abordare sustenabilă a întregului mediu pentru a evita, de asemenea, utilizarea de substanțe, apoi pentru a evita să crească verdeața, să avem plante care cresc pe ziduri și ruine”, a declarat Gabriel Zuchtriegel, directorul Parcului Arheologic Pompei.

Turma de 150 de oi a fost trimisă în Regio V, o secțiune din nordul orașului, unde dealurile cu iarbă sunt presărate cu ruinele caselor și magazinelor antice.

Regio V este în continuare interzisă pentru milioanele de vizitatori care vin la Pompei în fiecare an, dar, ca parte a eforturilor sale de conservare, parcul arheologic a lansat în ultimii ani noi săpături în acest sit.

Printre descoperirile izbitoare din 2018 au fost fresce vibrante, un magazin de gustări și rămășițele unor persoane ucise în erupție.

Zuchtriegel a declarat că ideea inedită de a implica turma de oi în conservarea ruinelor nu contribuie la eforturile de reducere a emisiilor de carbon, dar ajută la economisirea de bani și la conservarea peisajului.

„Este, de asemenea, ceva care oferă cu adevărat o idee despre cum era Pompei în perioada în care a fost redescoperit. Erau păduri, podgorii, vii, oi și era acest tip de mediu rural, iar în mijlocul acestuia aveai Pompeiul”, a mai spus directorul Parcului Arheologic Pompei.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro