Sari direct la conținut

Oamenii de știință neozeelandezi, încântați după ce au descoperit un ”bebeluș” de rechin fantomă – FOTO

HotNews.ro
Oamenii de știință neozeelandezi, încântați după ce au descoperit un ”bebeluș” de rechin fantomă – FOTO

Oamenii de știință neozeelandezi sunt încântați după ce au descoperit un ”bebeluș” de rechin fantomă în timpul unui studiu efectuat în largul coastei Insulei de Sud a țării, transmite Reuters.

Rechinii fantomă, cunoscuți și sub numele de ”himere”, nu sunt cu adevărat rechini, dar sunt înrudiți cu rechinii, deoarece scheletele lor sunt formate din cartilaje și nu din oase.

Nu se cunosc prea multe despre aceste creaturi marine, deoarece ele trăiesc de obicei la adâncimi mari, de până la 1.800 de metri, în mare parte inaccesibile cercetătorilor.

„Ceea ce știm tinde să provină de la adulții mari, care au de obicei un metru, un metru și jumătate în lungime, așa că a găsi unul care de fapt stă în palma mea este incredibil de neobișnuit”, a declarat joi pentru Brit Finucci, cercetătoare la National Institute of Water and Atmospheric Research din Noua Zeelandă.

Acest rechin fantomă abia eclozat a fost prins de la o adâncime de 1,2 kilometri, a precizat Finucci.

Fotografiile puiului de rechin fantomă, postate de ea pe Twitter, îi arată aripioare negre conectate la un corp cu o piele translucidă, coada albă și ochii negri.

„Mie mi s-a părut grozav, celorlalți oameni de pe vas nu prea”, a râs Finucci.

„Am știut imediat că era ceva diferit, ceva cu care nu ne întâlnim în general, așa că l-am luat și am făcut câteva fotografii care acum s-au răspândit pe internet”, a adăugat ea.

Rechinii fantomă de vârste mici tind să fie găsiți la adâncimi diferite de cele ale adulților și, în unele cazuri, arată diferit de aceștia, a spus ea.

Creaturile, care mai sunt numite și pește șobolan, pește iepure, pește elefant sau pește fantomă, au capetele mari și ochii supradimensionați față de corp.

Embrionii de rechin-fantomă se dezvoltă în capsule de ouă depuse pe fundul mării, hrănindu-se cu gălbenușul până când sunt gata să eclozeze.

Descoperirea „foarte rară și interesantă” va oferi informații despre această specie, a spus ea. „Umple unele dintre micile lacune ici și de colo”, a mai declarat Finucci.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro