„Oferta” zilei la Cluj-Napoca: Boxă de închiriat la demisol, „ideală pentru stocat anvelope”, pentru 750 de lei pe lună / Se oferă 3 „nivele” de securitate
Un nou anunț imobiliar publicat pe un grup de închirieri din Cluj-Napoca a fost pe larg ridiculizat de utilizatorii rețelelor de socializare după ce agentul a propus închirierea unei boxe la subsol, „ideală pentru stocat anvelope auto” și cu „3 nivele de securitate” pentru 750 de lei pe lună.
„Închiriez Boxă privată in demisol Bloc
Pentru Spatiu Depozitare
Bloc cu Interferon, Curat, Civilizat, foarte Central, lângă The office și BRD, pe str 21 Decembrie 1989 nr 75.
Boxă de 16mp cu înălțime 2+ m. Se merge normal, acces facil, fără inconveniente.
Curent electric. Fără Rozătoare
Cu 3 nivele (n.r. corect este niveluri) securitate – ușă interfon bloc fier + ușă grilaj fier beci comun + ușă lemn privată boxă.
Ideal pt stocat Anvelope Auto, Biciclete sau alte Obiecte personale.
Fără plată Garanție
Dar plată avans pentru primele 2 luni
Preț 750 lei”, a scris agentul în anunțul publicat pe grupul de Facebook Chirii Cluj-Napoca.
Agentul pare să fi șters între timp anunțul publicat luni seara după ce a fost pe larg ridiculizat de membrii grupului, însă fotografiile cu boxa de depozitare mai pot fi văzute pe site-ul local Știri de Cluj, care titrează: „Dacă nu la Cluj, atunci unde? Se închiriază o ‘boxă privată’, adică un beci, la preț de jumătate de chirie”.
Autoritățile vor să reglementeze mai strict profesia de agent imobiliar
Un proiect de lege privind o mai bună reglementare a activității de intermediere imobiliară a fost depus în parlament încă din decembrie 2022 și se află în prezent în circuitul legislativ, după ce a primit avizele necesare din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților și a fost adoptat tacit de Senat în mai anul trecut.
Proiectul de Lege privind organizarea activităţii de intermediere imobiliară (PL-x nr. 310/2023) a fost înaintat Camerei Deputaților în februarie anul trecut, aceasta fiind camera decizională pentru acest act normativ. Printre altele, el prevede ca accesul în profesia de agent imobiliar să se facă în urma unei proceduri în trei etape, potrivit E-Juridic.ro:
- (i) efectuarea unui curs de ințiere în vederea dobândirii calității de agent imobiliar – organizat de către școlile acreditate, în conformitate cu prevederilor legale în vigoare, sub supravegherea Autorității Naționale pentru Calificări, instituție publică cu personalitate juridică, aflată în coordonarea Ministerului Educației, conform legii în vigoare si a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, cu asigurarea de către școlile acreditate a condițiilor necesare pentru pregătirea practică și eliberarea de către școlile acreditate, pe bază de examen, a unei diplome care să certifice finalizarea cursului.
- (ii) susținerea și promovarea examenului de absolvire a cursului de inițiere în vederea dobândirii calitătii de agent imobiliar – organizat de comisii de examinare constituite prin raportare la școlile acreditate care au organizat cursul.
- (iii) emiterea autorizației și înscrierea în RENII de către Autoritate.
Formarea profesională inițială ar trebui să constea în cursul de inițiere în vederea dobândirii calității de agent imobiliar, pentru care se propune o durată de cel puțin 180 ore, din care cel puțin 60 de ore de pregătire teoretică și cel puțin 120 de ore de pregătire practică.
Proiectul prevede de asemenea ca aplicanții să aibă capacitate de discernământ deplină.
Te-ar putea interesa și: