Sari direct la conținut

Oprescu vrea jardiniere cu ventilator de 23 de milioane de euro pe malurile Dambovitei

HotNews.ro

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a introdus pe ordinea de zi a sedintei consiliului general de vineri un proiect de hotarare prin care se cere alocarea sumei de 23 de milioane de euro pentru reabilitarea urbana a raului Dambovita.

Mai exact, „reabilitarea urbana a raului inseamna amplasarea unor jardiniere plutitoare, cu ventilator, pe malul apei”. Acestea au rolul de a imbunatati climatul orasului prin ventilarea aerului mai rece si mai umed din preajma apei spre carosabil.

Proiectul este impartit in patru faze:

  • Faza pilot – 300.000 de euro
  • Faza 2 – 1,5 milioane euro
  • Fazele 3 si 4  – executia lucrarilor, 21 milioane euro

Conform proiectului de hotarare, investitia e esalonata pe cinci ani iar durata de viata a panourilor este cuprinsa intre opt si zece ani.

Consilierii au respins proiectul, considerand ca inseamna „aruncarea banilor pe apa Dambovitei”.

„Este o noua dovada a iresponsabilitatii manageriale a primarului general, care ne propune sa aruncam 23 de milioane de euro pe apa Dambovitei. Sa pui plante de atatia bani, in conditiile in care nu s-au platit bani pentru exproprieri, Bucurestiul nu arata ca o capitala europeana, dar vrem sa gazduim Jocurile Olimpice, mi se pare nepotrivit”, a declarat Robert Nitu, consilier PNL.

De aceeasi parere este si consilierul PDL Cornel Ivascu: „Nicaieri in lume nu s-a facut asa ceva, cred ca nici nu e o solutie fezabila din punct de vedere tehnic, cand se ridica nivelul raului jardinierele o sa ajunga pe trotuar. Nu are rost sa aprobam o asemenea investitie daca nu stim sigur ca e fezabila si, in niciun caz, aceasta nu este prioritatea noastra. Daca dl. primar vrea sa imbunatateasca climatul Capitalei, sa planteze copaci”.

Primarul Sorin Oprescu a declarat ca prin hotararea de astazi s-ar fi aprobat studiul de fezabilitate si indicatorii economici, iar investitia se va face din fonduri europene, nu din banii municipalitatii. In proiectul de hotarare nu este insa specificat acest lucru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro