Sari direct la conținut

„Oraș subteran”, construit în Ucraina pentru soldații ruși, anunță armata Moscovei. Are și coafor

HotNews.ro
Soldați ruși pe linia frontului din Ucraina, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Soldați ruși pe linia frontului din Ucraina, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Presa de stat relatează duminică dimineața că „specialiști” au creat un „oraș subteran unic” într-o regiunea din Ucraina pentru cazarea și recreerea militarilor ruși.

Potrivit ministerului rus al Apărării, adăpostul este spațios, dotat cu sobe, comunicații externe și interne, electricitate, apă curentă și un sistem central de avertizare.

„Un «oraș subteran» pentru cazarea și întreținerea personalului din grupul de trupe Dnipro a fost înființat de armata rusă pe direcția Herson. Orașul subteran are camere de locuit, o bucătărie, o cantină, o baie, o sală de gimnastică, o spălătorie, un uscător, un atelier de reparații de îmbrăcăminte și un coafor”, a precizat ministerul, conform agenției de presă de stat TASS.

Există, de asemenea, o clasă pentru pregătirea și desfășurarea cursurilor privind disciplinele militare.

Lungimea totală a pasajelor și tranșeelor din „oraș” este de peste 4 kilometri, cu o adâncime a comunicațiilor de peste 4 metri.

Ministerul rus al Apărării susține că „s-a încercat să se creeze astfel de condiții încât militarii să se poată distrage pentru o vreme de la rutina militară”.

După o vreme petrecută în „orașul subteran”, trupele ruse sunt trimise pe front.

INTERVIURILE HotNews.ro