Sari direct la conținut

Orban, despre criticile lui Cioloş la adresa lui Cîmpeanu: Aş prefera să nu comentez. Cred că înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie este necesar dialogul / Ce spune Dan Barna

HotNews.ro
Ludovic Orban , Foto: Guvernul Romaniei
Ludovic Orban , Foto: Guvernul Romaniei

Liderul PNL Ludovic Orban a evitat să comenteze criticile lui Dacian Cioloș la adresa noului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, Orban spunând că „înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie este necesar dialogul şi armonizarea poziţiilor”. Dan Barna, vicepremier în guvernul de coaliție, a evitat și el să comenteze, spunând că, „dincolo de o persoană sau alta”, există un program de guvernare în care priorităţile USR-PLUS pe educaţie, de exemplu, se regăsesc într-o măsură importantă.

  • „Aş prefera să nu comentez. Vom discuta aceste lucruri cu partenerii noştri. Eu cred că înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie este necesar dialogul, este necesară armonizarea poziţiilor şi este necesară luarea unor decizii care să ne reprezinte în egală măsură”, a declarat Ludovic Orban, întrebat de jurnaliști, la Parlament, despre criticile copreședintelui USR-PLUS la adresa lui Sorin Cîmpeanu.

Liderul PNL a evitat să răspundă dacă la momentul negocierilor între cele 3 partide pentru formarea Guvernului Dacian Cioloş a avut o nemulţumire legată de lista de miniştri: „Astăzi Parlamentul României a învestit Guvernul. Cred că acesta este cel mai important lucru”.

Dan Barna: Dincolo de o persoană sau alta, avem un program de guvernare

Dan Barna, vicepremier în guvernul de coaliție, a evitat și el să comenteze, spunând că, „dincolo de o persoană sau alta”, există un program de guvernare în care priorităţile USR-PLUS pe educaţie, de exemplu, se regăsesc într-o măsură importantă.

„Dincolo de o persoană sau alta şi de un istoric sau altul, avem un program de guvernare în care priorităţile pe educaţie, spre exemplu, ale USR PLUS se regăsesc într-o măsură importantă. Vom avea secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi programul de guvernare este, de fapt, strategia şi planul prin care acea reformă şi acea modernizare pe care le aşteptăm cu toţii pot să devină realitate”, a arătat Barna, citat de Agerpres.

Copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș a transmis, miercuri, pe Facebook, că, la fel ca o mare parte a societății civile și precum mulți colegi de-ai săi, are o ”nemulţumire” cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern. El spune că felul în care Sorin Cîmpeanu a acționat politic și profesional în ultimii ani este departe de ceea ce ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România.

CITEȘTE ȘI: Educația ajunge la Sorin Cîmpeanu. Venit în PNL din Pro România, de numele său se leagă scandaluri celebre de plagiat

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro