Sari direct la conținut

Orban, despre Iohannis: Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu preşedintele ales al PNL / Ce spune despre influențarea votului la congres de către șeful statului

HotNews.ro
Orban și Iohannis, Foto: Presidency.ro
Orban și Iohannis, Foto: Presidency.ro

Ludovic Orban îşi menţine afirmaţiile potrivit cărora parteneriatul său cu preşedintele Klaus Iohannis a încetat şi spune că dacă șeful statului vrea să aibă un parteneriat, atunci să îl aibă cu noul președinte ales al PNL.

Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă seară, după ce a pierdut alegerile din PNL, că din acel moment între el și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat.

Întrebat, duminică, dacă își retrage aceste afirmații, Orban a replicat: „Ce mai e de spus faţă de ce am spus ieri? Când mi-am retras eu vreo declaraţie?”.

„Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu preşedintele partidului, ales”, a mai spus fostul lider al PNL referindu-se la Klaus Iohannis.

Întrebat dacă crede că pierderea alegerilor din PNL a fost influenţată de preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: „He! Aţi fost martori la congres, ce să mai vorbesc?. Eu vă spun că nu am trăit niciun astfel de congres. Aţi văzut şi dumneavoastră: fata care a votat înaintea mea îşi fotografia buletinul de vot şi cu draperia trasă şi cu toate camerele. Ăsta numai aşa, un exemplu”.

Chestionat, de asemenea, dacă ar putea fi sancționat pentru aceste declarații, Orban a răspuns: „Cum să fiu sancţionat?”, în timp ce despre o eventuală excludere a sa din partid a spus că „ar fi ultima nebunie pe care ar putea să o facă cei din echipa necâştigătoare”.

Noul președinte al PNL, Florin Cîțu, spune că îi va cere explicații lui Ludovic Orban pentru afirmația făcută la finalul Congresului PNL, când anunța că parteneriatul său cu preşedintele Klaus Iohannis s-a încheiat. ”Îi voi da posibilitatea domnului Ludovic Orban să clarifice această poziţie, dacă nu, o clarificăm noi pentru el”, a susținut, duminică, noul lider al PNL.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro