Sari direct la conținut

Orban: Orice strategie privitoare la alegerile pe Bucureşti o vom decide doar după ce efectuăm cercetările sociologice, cantitative şi calitative

HotNews.ro
Ludovic Orban, Foto: Hotnews
Ludovic Orban, Foto: Hotnews

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că orice strategie a liberalilor cu privire la abordarea alegerilor locale pe Bucureşti va fi decisă după efectuarea unor cercetări sociologice serioase, cantitative şi calitative, transmite Agerpres.

„PNL este cel mai puternic partid din România. PNL este astăzi partidul de guvernământ, PNL are un scor în sondajele de opinie de peste 40%, la diferenţă foarte mare. Orice strategie privitoare la alegerile pe Bucureşti o vom decide doar după ce efectuăm cercetările sociologice, cantitative şi calitative, pe baza cărora trebuie să-ți fundamentezi decizia, astfel încât să poţi să-ți maximizezi şansa de a câştiga Primăria Capitalei”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la Realitatea Plus, întrebat dacă PNL va introduce într-un sondaj comun cu candidatul USR-PLUS un candidat liberal pentru Primăria Capitalei.

El a explicat că PNL nu are încă un sondaj de opinie făcut pe acest subiect: „Ultimul sondaj de opinie pe care l-am făcut, l-am făcut înainte de alegerile prezidenţiale”.

„Orice eveniment politic important, cu atât mai mult un eveniment cum sunt alegerile prezidenţiale, care s-a soldat cu cea mai zdrobitoare victorie a unui candidat de dreapta, respectiv Klaus Iohannis care a câştigat cu două-treimi din voturi, repet, toate evenimentele au consecinţe. Nu e bine să faci sondaje imediat pentru că imediat după un moment important care generează emoţie, care generează nişte efecte, dacă faci cercetările surprinzi o fotografie de moment care poate fi diferită de fotografia reală. Abia după o lună jumate, două luni de zile când se reaşează opţiunile oamenilor, revin, să spun, la opţiuni stabile, tind să se stabilizeze, sunt cercetările relevante. (…) Deci, noi analizăm cu foarte mare seriozitate, facem cercetări cantitative, cercetări calitative, măsurăm potenţialii candidaţi ai PNL, evident măsurăm şi ceilalţi candidaţi, competitori din partea celorlalte formaţiuni politice”, a spus Orban.

Întrebat dacă în sondajele interne ale PNL este măsurat şi europarlamentarul Rareş Bogdan, liderul PNL a spus: „Măsurăm pe cine considerăm noi că poate fi candidat şi poate avea şanse de succes. Nu o să vă spun, ar fi culmea să vă spun acum ce candidaţi măsurăm noi”.

Fiind întrebat dacă în cazul în care în urma sondajelor ar rezulta că voturile bucureştenilor ar merge spre candidatul USR PLUS, PNL ar susţine o astfel de candidatură în cazul în care se va merge pe alegeri într-un singur tur, Orban a replicat: „Dacă şi cu parcă se plimbă într-o barcă, nu vă pot da un răspuns la o întrebare care presupune un ‘dacă'”.

„Noi nu putem şti, deciziile şi în viaţa publică şi în economie şi în politică, deciziile le iei pe bază de date, de analize, pe bază de certitudini sau de prognoze”, a mai spus liderul PNL.

El a completat, întrebat ce va face PNL la Capitală: „Ce să facem, câştigăm Capitala”.

„Avem cel mai bun candidat, cel mai bun program şi oferim, într-adevăr bucureştenilor soluţiile pentru rezolvarea gravelor probleme…”, a conchis Orban.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro