Sari direct la conținut

Orban, scuze pentru echipa Cîțu după ce premierul a fost huiduit / Replică tăioasă pentru contracandidatul său

HotNews.ro
Discurs Ludovic Orban, Foto: Captura Facebook
Discurs Ludovic Orban, Foto: Captura Facebook

Actualul lider al PNL, Ludovic Orban, le-a cerut scuze colegilor din tabăra lui Florin Cîțu pentru comportamentul susținătorilor săi, care l-au huiduit pe premier pe toată durata discursului său. Ludovic Orban a spus că Florin Cîţu nu s-a consultat cu el sau cu forurile statutare când a luat decizia de a-l remania pe Alexandru Nazare sau înainte de a provoca ieşirea USR-PLUS de la guvernare şi criza politică, deşi acum premierul susţine că dacă va fi ales președinte al PNL va consulta liberalii în luarea deciziilor.

  • „Le spun celor câțiva care au huiduit și fluierat că îi dezaprob și îmi cer scuze în numele lor. Noi am venit aici să ne susținem candidații”, a spus Orban, în discursul său în fața celor câteva mii de delegați care îl aleg astăzi pe președintele PNL.

De asemenea, liderul PNL a ținut să îi dea replica premierului, care a susținut că el nu va lua decizii niciodată fără a se consulta cu partidul:

  • „Problema mea este legată de ceea ce a spus colegul și prietenul Florin Cîțu că nu am consultat partidul. Mă îndoiesc că domnul Cîțu a consultat partidul atunci când mi-a demis secretarii de stat sau când l-a demis pe Alexandru Nazare.
  • Cu cine facem majoritate, credeți că există vreun liberal cu capul pe umeri care să bată palma cu PSD?
  • Dacă există cineva, să o spună deschis.
  • Dacă cineva își va imagina că guvernul minoritar va rezista cu PSD este naiv.
  • Avem două variante de strategie: de a rămâne principalul partid de guvernământ prin refacerea Coaliției. După Congres cum ne vom prezenta în fața partenerilor dacă a fost ales cel care a provocat criza și nu cel care are soluția.
  • Azi nu avem un premier și un guvern cu care ne putem mândri”.

Ludovic Orban a mai spus că el este garantul unității PNL, partid care trebuie să rămână ce a fost de-a lungul anilor de istorie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro