Sari direct la conținut

[P] Bacăul poate avea prima femeie președinte de Consiliu Județean!

Smile Media
Candidată, Foto: Freepik.com
Candidată, Foto: Freepik.com

Alegerile locale din 9 iunie pot consemna, în județul Bacău, o premieră politică: funcția de președinte al Consiliului Județean să fie adjudecată de o femeie – senatoarea PSD Cristina Breahnă – Pravăț. Ar fi pentru prima dată, de la Revoluție încoace, când județul Bacău ajunge să fie condus de o femeie. De altfel, social-democrații băcăuani – fideli principiilor europene vizând egalitatea de gen și de șanse – nu sunt la prima performanță de acest fel. La alegerile parlamentare din 2020, PSD Bacău a propus mai multe femei pe listele de candidați, iar astăzi jumătate din cei 6 parlamentari social-democrați băcăuani sunt femei.

Cu o solidă carieră în organizația PSD Bacău, Cristina Breahnă-Pravăț a fost consilier local în mandatul 2016 – 2020, iar din 2020 încoace reprezintă județul Bacău în Senatul României, poziție din care a avut o prodigioasă activitate parlamentară.

„Nu trebuie să mai fie o surpriză pentru nimeni că pe listele PSD Bacău și ale Partidului Social Democrat în ansamblu se regăsesc tot mai multe candidate. Principiile europene care guvernează egalitatea de gen și de șanse se aplică cu succes în PSD Bacău și eu cred că asta ține de o anumită normalitate politică. Afirmarea tot mai consistentă a femeilor pe eșichierul politic nu poate fi decât binevenită. Era timpul ca PSD Bacău să propună o femeie pentru președinția CJ”, a declarat Dragoș Benea, președintele PSD Bacău și europarlamentar S&D.

„Cristina, o foarte implicată colegă de Senat”

Colegă de Senat cu Breahnă – Pravăț, dr. Bianca Purcărin are numai cuvinte de laudă despre viitoarea președintă a Consiliului Județean Bacău. Purcărin spune că Cristina Breahnă – Pravăț a avut un rol determinant în promovarea unor amendamente la bugetul de stat prin care mai multe unități spitalicești din județ au primit sume considerabile în vederea implementării de investiții. Spitalul Județean de Urgență, bani pentru digitalizarea secției ATI, spitalul Onești pentru construirea unui heliport, iar spitalul Moinești a fost dotat cu un aparat de anestezie de înaltă performanță.

„Cristina este o colegă implicată și sufletistă, mereu atentă la problemele din județul Bacău. A avut un rol determinant în construirea și promovarea amendamentului prin care mai multe spitale din județ au primit sume de bani pentru realizarea unor investiții vitale pentru buna funcționare a actului medical. Cred că din postura de președintă a CJ va face performanță cel puțin la nivelul celei de la Senat”, a declarat dr. Bianca Purcărin.

„Colaborarea cu Primăria Bacău este crucială!”

Candidata PSD Bacău la președinția Consiliului Județean este de părere că viitoarea cooperare dintre CJ și primăria municipiului reședință de județ este fundamentală pentru dezvoltarea Bacăului. Breahnă – Pravăț a declarat că este pentru prima dată când relația administrativă dintre cele două instituții poate conduce la implementarea unor proiecte cheie, cum ar fi un nou pod peste râul Bistrița.

„Alături de viitorul primar al municipiului Bacău, colegul nostru Valentin Ivancea, mi-am propus să consolidăm colaborarea administrativă dintre CJ și primărie, astfel încât repornim motoarele dezvoltării în acest oraș. Colaborarea Consiliu Județean – Primărie este crucială pentru că multe investiții aflate în implementare la CJ se derulează în municipiul Bacău, iar viitoarele proiecte de infrastructură au nevoie de o colaborare cât mai cursivă între cele două instituții administrative. Mă onorează faptul că sunt prima femeie care poate deveni președinte al CJ Bacău și îmi doresc ca alături de viitorii mei colegi consilieri județeni să ne ridicăm la înălțimea acestei provocări”, a spus senatoarea Cristina Breahnă – Pravăț.

Articol susținut de PSD

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro