Sari direct la conținut

Panica de pe burse s-a transformat în derută pe piețele crypto / Șeful Binance încearcă să calmeze spiritele

HotNews.ro
Startup crypto american afectat de un furt, Foto: © Volodymyr Shtun | Dreamstime.com
Criptomonede, reprezentare artistică, Foto: © Volodymyr Shtun | Dreamstime.com

Panica generalizată care s-a instaurat luni pe bursele din întreaga lume s-a transformat într-o derută pe platformele de tranzacționare a criptomonedelor, prețurile bitcoin și ethereum prăbușindu-se dramatic în decurs de doar o zi, arată site-ul de specialitate CoinGape.

Prețul bitcoin s-a prăbușit luni cu peste 10%, ajungând la 51.372 de dolari în momentul publicării acestui articol. Cel al ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut și mai dramatic, cu peste 20%.

O unitate de ethereum se tranzacționează în prezent cu 2.285 de dolari.

Ambele criptomonede se aflau deja pe un trend descendent, prețul bitcoin scăzând cu aproximativ 20% în ultimele 5 zile, în timp ce cel al ethereum s-a depreciat cu 30%.

Ca urmare a acestor evoluții, capitalizarea totală a pieței crypto a scăzut din nou sub pragul psihologic de două trilioane de dolari.

Însă volumul tranzacțiilor a crescut luni cu aproape 90%, ceea ce sugerează o vânzare masivă de active crypto.

Șeful Binance spune că prăbușirea este influențată de „factori macroeconomici”

„Scăderile drastice recente ale prețurilor cripto și activelor sunt influențate de factori macroeconomici. NU credem că este un indicator al unei tendințe negative pe termen lung”, a transmis luni după-amiaza într-un comunicat Richard Teng, CEO-ul Binance.

„Cu posibilele reduceri ale ratelor Fed și volatilitatea geopolitică, există încă un potențial semnificativ pentru fluctuațiile pieței. Nu uitați – mereu DYOR [cercetați singuri] și fiți informați. Continuați să construiți!”, a îndemnat șeful Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare crypto din lume.

Teng l-a înlocuit pe mult mai cunoscutul Changpeng „CZ” Zhao în fruntea Binance după ce acesta și-a dat demisia din fruntea companiei în noiembrie anul trecut, în urma unui scandal uriaș de fraudă.

Zhao execută în prezent o pedeapsă cu închisoarea de 4 luni pentru rolul său în fraudă.

Ultimele evenimente legate de panica instaurată luni pe burse pot fi urmărite LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

FOTO articol: Volodymyr Shtun | Dreamstime.com.

INTERVIURILE HotNews.ro