Sari direct la conținut

Papa Francisc dus la spital pentru analize, pentru a exclude complicații provocate de gripă

HotNews.ro
Papa Francisc, Foto: Evandro Inetti/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Papa Francisc, Foto: Evandro Inetti/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Papa Francisc a mers sâmbătă la un spital din Roma pentru o tomografie, despre care Vaticanul a declarat că a exclus complicațiile pulmonare după ce o gripă l-a forțat pe liderul spiritual să-și anuleze activitățile, relatează Reuters.

O declarație a Vaticanului a spus că pontiful în vârstă de 86 de ani s-a întors deja la reședința sa din Vatican, după ce a fost supus unui CT la spitalul Gemelli Isola din centrul Romei sâmbătă după-amiază.

O parte a unuia dintre plămânii papei a fost îndepărtată când era tânăr, în Argentina, țara sa natală.

Următoarea sa apariție publică este programată duminică, când este așteptat să se adreseze mulțimilor în mesajul său săptămânal Angelus din Piața Sf. Petru.

Papa este programat să participe la conferința climatică COP28 din Dubai în perioada 1-3 decembrie, unde este de așteptat să aibă aproape o zi întreagă de întâlniri bilaterale cu liderii mondiali care participă la eveniment.

La începutul acestei luni, Francisc a renunțat să mai citească un discurs pregătit pentru o întâlnire cu rabinii europeni pentru că era răcit, dar părea să fie sănătos în timpul unei întâlniri cu copiii doar câteva ore mai târziu.

În iunie, a fost operat de o hernie abdominală, când a stat nouă zile în spital. Se pare că și-a revenit complet după acea operație.

Sâmbăta, de obicei, ține întâlniri regulate cu oficialii Vaticanului, inclusiv una săptămânală cu șeful departamentului din Vatican care supraveghează numirea episcopilor, precum și audiențe private.

Agenda sa de sâmbătă includea și o întâlnire programată cu președintele Guineei Bissau.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro