Sari direct la conținut

Papa Francisc face apel la încetarea violențelor în Congo, unde sâmbătă a murit și un român

HotNews.ro
Papa Francisc face apel la încetarea violențelor în Congo, unde sâmbătă a murit și un român
Papa Francisc, Foto: Alessandra Tarantino / AP / Profimedia

Papa Francisc a pledat duminică pentru încetarea violențelor și a morților în rândul civililor din Kivu de Nord, o provincie afectată de conflict aflată în estul Republicii Democrate Congo.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise acolo vineri și sâmbătă, după ce oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta față de o creștere a atacurilor mortale comise de presupuși rebeli islamiști.

De asemenea, sâmbătă. un mercenar român a murit în Congo, alți doi români care luptă cu rebelii au fost răniți într-un atac cu mortiere în care a fost rănit și un mercenar român.

„Continuă să sosească vești dureroase despre atacurile și masacrele comise în partea de est a Republicii Democrate Congo”, a spus Francisc mulțimii adunate în Piața Sfântul Petru.

„Fac apel la autoritățile naționale și la comunitatea internațională să facă tot ce este posibil pentru a opri violențele și a proteja viețile civililor”, a spus el în timpul mesajului său Angelus de duminică.

Papa a deplâns „numeroșii creștini” uciși în conflict, spunând că „sunt martiri”.

De asemenea, Francisc a reînnoit apelurile pentru pace în Ucraina, Israel și teritoriile palestiniene, Sudan, Myanmar „și oriunde oamenii suferă din cauza războiului”.

INTERVIURILE HotNews.ro