Sari direct la conținut

Parchetul European a pus sechestru pe bunuri din România în valoare de 2,4 milioane de euro. Procurorii investighează importuri frauduloase de combustibil în Italia

HotNews.ro
Laura Codruta Kovesi la EPPO, Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images
Laura Codruta Kovesi la EPPO, Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images

Procurorii români din subordinea Parchetului European au dispus confiscarea unor bunuri în valoare de 2,4 milioane de euro de la un suspect vizat de o anchetă a procurorilor din Bologna privind trafic transfrontalier de combustibil, potrivit unui comunicat emis luni de Parchetul European.

Suma se adaugă unei alte confiscări anteriore făcute în Italia, în valoare de 19,9 milioane de euro, care nu acoperă însă prejudiciul total estimat la 92 de milioane de euro.

„Din acest motiv, când procurorii delegați din Bologna au găsit bunuri ale unui suspect în România, au solicitat colegilor din București să le confiște, lucru îndeplinit cu promptitudine, datorită modelului operațional al Parchetului European ca birou unic”, precizează Parchetul European.

Ca urmare a solicitării procurorilor italieni, a fost dispus sechestru pe 18 proprietăți din România ale suspectului, au fost înghețate 14 conturi bancare, precum şi participaţii în societăţi româneşti care activează în domeniul imobiliar şi în sectorul comercializării de carburanţi, toate cu o valoare totală combinată de 2,4 milioane de euro.

Trei cetățeni italieni sunt vizați de către ancheta demarată de procurorii din Bologna. Grupul infracțional activa din Dubai, Miami și Dubai.

„Aceştia sunt suspectaţi că au introdus pe teritoriul italian produse petroliere de la rafinării din Croaţia şi Slovenia pentru a le revinde ulterior la un preţ redus, folosind o serie de societăţi fantomă şi o societate-tampon. Potrivit anchetei, combustibilul era vândut unor societăţi din România şi din Regatul Unit şi apoi facturat unor societăţi fantomă italiene, toate administrate de membri ai organizaţiei criminale”, a mai transmis Parchetul European.

„Acest lucru a permis societăţii să revândă produse petrochimice la preţuri sub cele ale pieţei, prin intermediul a 17 benzinării fără marcă situate în provinciile Brescia, Ferrara, Lodi, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia şi Verona – obţinând astfel un avantaj ilegal faţă de operatorii economici oneşti”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Schema a cauzat un prejudiciu administraţiei fiscale de peste 92 de milioane de euro, aferent impozitelor neplătite din 2016.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro