Sari direct la conținut

Participare romaneasca la Rencontres Internationales Berlin

HotNews.ro

In perioada 29 iunie – 4 iulie 2010, se va desfasura la Berlin o noua editie a festivalului de film experimental si arta contemporana „Rencontres Internationales”. La festival vor participa, din Romania, artista Aurelia Mihai si Oana Tanase, reprezentanta a Muzeului National de Arta Contemporana (MNAC).

Potrivit ICR, in data de 30 iunie, va fi prezentat scurtmetrajul „Cinematograful rosu” al Aureliei Mihai, iar Oana Tanase va participa la dezbaterile organizate in cadrul festivalului.

Seria „Rencontres Internationales” este un proiect interdisciplinar care pune accentul pe film si pe evenimentele multimedia. Manifestarea se desfasoara inca din anul 1997 la Berlin, Paris si Madrid. Obiectivele festivalului sunt acelea de a face cunoscute pe plan international lucrarile artistilor contemporani, de a sprijini colaborarile interculturale si de a facilita schimburile de experienta dintre artisti, regizori, specialisti.

In acest an, etapa de la Madrid a festivalului s-a desfasurat in luna aprilie. In iunie-iulie vor avea loc manifestrarile de la Berlin, intr-una dintre cele mai prestigioase locatii culturale din oras: Haus der Kulturen der Welt („Casa Culturilor Lumii”). La Paris, „Rencontres Internationales” se va desfasura in noiembrie-decembrie.

In cadrul festivalului de la Berlin, vor fi prezentate peste 150 de lucrari din aproximativ 50 de tari, selectate dintr-un total de 5500 de lucrari propuse.

Participarea romaneasca in cadrul festivalului are loc cu sprijinul Institutului Cultural Roman (ICR) Berlin.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro