Pască fără aluat. Mod de preparare rețetă de Paște

Pasca este, fără îndoială, desertul care nu ar trebui să lipsească de la masa de Paște. Există mai multe rețete pentru pasca tradițională, cu umplutură bogată de brânză dulce, ouă și stafide.
Pască fără aluat – rețetă și mod de preparare
Ingrediente pentru pască fără aluat
Ingredientele de care ai nevoie pentru pască fără aluat de Paște, conform rețetei de pe site-ul anytacooking.ro:
- 750 g de brânză de vaci scursă bine
- 250 ml de smântână
- 200 g de zahăr
- 7 ouă
- 50 g de unt
- 130 g de făină
- 70 g de griș
- 150 g de stafide
- esență de vanilie
- coajă rasă de citrice: lămâie sau portocală
Mod de preparare pască fără aluat
Spargeți ouăle într-un vas și adăugați zahărul și esența de vanilie. Amestecați cu mixerul sau cu un tel până devin cremoase. Adăugați brânza și amestecați cu spatula. Încorporați untul topit și amestecați până se omogenizează.
Adăugați făina și amestecați bine. Adăugați treptat grișul, coaja de lămâie și portocală, apoi smântâna. La final, adăugați stafidele (înmuiate înainte în esență de rom sau lapte și tavălite prin făină).
Pentru coacere, am folosit o tavă detașabilă de 25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Am copt pasca la 170°C timp de aproximativ o oră, până când devine aurie pe mijloc și maronie pe margini.
Lăsați-o să se răcească în cuptor peste noapte pentru a se închega bine.
Rețetă VIDEO Jamila Cuisine pască fără aluat
Ingrediente
- 700 g brânză dulce de vaci
- 400 g smântână
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 200 g stafide
- 6 ouă mari
- 4 linguri făină
- 4 linguri griș
- O păstaie de vanilie