Sari direct la conținut

Patapievici: Ilie Sarbu si Puiu Hasotti nu au vrut ca la intalnirea mea cu ei sa participe presa

HotNews.ro

Presedintele Institutului Cultural Roman, Horia-Roman Patapievici, trebuia sa se intalneasca luni, la ora 15.00, cu liderii grupurilor parlamentare PSD si PNL, Ilie Sarbu si Puiu Hasotti, la invitatia acestora, pentru a discuta despre organizarea institutului, potrivit unui comunicat emis de ICR. Intalnirea a fost anulata, iar Patapievici sustine ca a refuzat sa participe deoarece Ilie Sarbu nu ar fi fost de acord cu prezenta presei in sala.

„Am primit aceasta invitatie la discutie de la domnul Ilie Sarbu. I-am raspuns printr-o scrisoare in care spuneam ca vom participa, cu conditia sa fie permis accesul presei. Dansul mi-a spus ca nu este de acord cu acest lucru deoarece se discuta probleme tehnice. In aceste conditii am refuzat sa mergem la intalnire deoarece, daca se doreste depolitizarea institutului, nu intelegem de ce aceste discutii nu pot fi publice”, a declarat Patapievici.

Acesta sustine ca Ilie Sarbu ar fi invocat necesitatea unui dialog. „Nu intelegem cum mai poate fi vorba de dialog dupa ce aceasta Ordonanta a fost aprobata fara sa fim intrebati nimic inainte, noi fiind cei care stiu cel mai bine ce probleme avem”, spune presedintele ICR.

Ilie Sarbu nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe detalii. Revenim cu amanunte.

Saptamana trecuta, Guvernul a aprobat o Ordonanta prin care ICR trece de sub autoritatea simbolica a presedintelui Romaniei in subordinea Senatului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro