Sari direct la conținut

Paul Stănescu, despre scenariul PSD de susținere al lui Mircea Geoană la prezidențiale: „Vom avea candidat un membru al PSD”

HotNews.ro
Paul Stănescu / Foto: Agepres
Paul Stănescu / Foto: Agepres
Paul Stănescu / Foto: Agerpres

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat vineri, înaintea ședinței conducerii partidului de la Sâmbăta de Sus, că va exista un candidat la prezidențiale, dar din partid, excluzând varianta de susținere a lui Mircea Geoană, conform News.ro.

G4Media a scris că liderul PSD le-a transmis marți liderilor liberali în ședința de coaliție că dacă PNL nu e de acord să îl susțină pe el drept candidat comun la alegerile prezidențiale, PSD ar urma să meargă cu tandemul Mircea Geoană – candidat la Cotroceni și Marcel Ciolacu – premier.

În acest context, Paul Stănescu a declarat vineri că va exista un candidat membru al PSD la prezidențiale și că nu este de acord cu scenariul Geoană candidat la președinție.

„Eu exclud acest lucru. Eu, ca secretar general şi membru al partidului, exclud acest lucru”, a susținut Stănescu, adăugând că nu crede că o astfel de propunere va fi făcută în interiorul partidului, notează News.ro.

Întrebat de jurnaliști înainte de ședința coaliției dacă Marcel Ciolacu va fi acest candidat-membru PSD, Stănescu a spus: „cutuma partidului cam așa a fost”.

Ce spune Nicolae Ciucă despre scenariul PSD Geoană președinte – Marcel Ciolacu premier

„Aceste scenarii fac deliciul analizelor. PNL nu își schimbă opțiunea, PNL va avea propriul candidat. Dacă ne uităm la cifrele deținute de fiecare partid, suma lor este considerabil mai mare decât votul obținut pe lista comună. Ca atare, electoratul fiecăruia dintre noi se mobilizează pentru ceea ce înseamnă valoriile și identitatea fiecărui partid. Ca atare susțin cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să ne mobilizăm electoratul și să avem propriile opțiuni și argumente pentru a intra în alegerile prezidențiale și în cele generale”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la sediul PNL.

Întrebat dacă ar merge în tandem cu liderul PSD pentru postul de premier, Ciucă a spus că ”după ce avem alegerile și vedem rezultatele și opțiunea cetățenilor la vot trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament și o coaliție de guvernare pe principiul stabilității”.

Liderii Coaliției s-au întâlnit marți, la guvern în prima ședință după rezultatul alegerilor locale și parlamentare. Surse politice din Coaliție au declarat pentru HotNews.ro că cei doi lideri au discutat despre rezultatul alegerilor și despre scenariul unei candidaturi comune la prezidențiale. Sursele citate spuneau că „șansele sunt foarte reduse” ca PSD și PNL să susțină un candidat comun la alegerile prezidențiale.

INTERVIURILE HotNews.ro