Sari direct la conținut

„Pedeapsa colectivă" aplicată civililor din Gaza de către Israel reprezintă o crimă de război, avertizează Amnesty International

HotNews.ro
Civilii pleacă din Gaza , Foto: Mohammed Talatene / DPA / Profimedia
Civilii pleacă din Gaza , Foto: Mohammed Talatene / DPA / Profimedia

Grupul pentru drepturile omului Amnesty International a îndemnat vineri Israelul să ridice „imediat” blocada asupra Fâşiei Gaza, afirmând că „pedepsirea colectivă” a civililor pentru atrocităţile teroriste ale Hamas echivalează cu o crimă de război, relatează CNN.

Blocada impusă de Israel asupra acestui teritoriu dens populat „a aruncat Fâşia Gaza în întuneric şi va exacerba o catastrofă umanitară în curs de desfăşurare”, a afirmat Amnesty într-un comunicat, potrivit News.ro.

„Pedeapsa colectivă a populaţiei civile din Gaza echivalează cu o crimă de război, este crudă şi inumană”, a mai spus organizaţia.

„Amnesty reiterează faptul că civilii palestinieni nu sunt responsabili pentru crimele comise de Hamas şi de alte grupări armate palestiniene, iar Israelul nu trebuie, conform dreptului internaţional, să îi facă să sufere pentru acte în care nu joacă niciun rol şi pe care nu le pot controla”, arată organizaţia.

Amnesty a îndemnat, de asemenea, comunitatea internaţională „să lucreze pentru a ajunge la un acord asupra coridoarelor umanitare”, în Gaza, unde peste 423.000 de persoane au fost strămutate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro