Sari direct la conținut

FOTO/VIDEO Fostul profesor de la SNSPA Alfred Bulai, acuzat de abuzuri sexuale, a fost reținut

HotNews.ro
Alfred Bulai, reținut. FOTO: Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Călin

Sociologul Alfred Bulai a fost reținut, după ce a fost audiat timp de câteva ore, miercuri, pentru prima dată de la declanșarea anchetei pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală. Ancheta a fost declanșată în urma investigației Snoop care a dezvăluit abuzuri sexuale ale profesorului de la SNSPA asupra unor studente.

Conform reprezentanților Parchetului Sectorului 1, la finalul celor peste trei ore de audieri la Secția de Poliție, Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunile de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, în concurs.

FOTO: Inquam Photos / George Calin 

El are calitatea de suspect.

La audieri, Bulai s-a prevalat de dreptul la tăcere

În cele peste trei ore petrecute la audieri în fața procurorilor, fostul profesor de la SNSPA s-a prevalat de dreptul la tăcere, conform unor surse judiciare.

Alfred Bulai a fost ridicat de acasă și dus la audieri în jurul orei 12.00, după ce anchetatorii au făcut percheziții la locuința sa. De asemenea, fostului profesor universitar i-a fost percheziționată și mașina.

La finalul perchezițiilor, sociologul a fost urcat într-o mașină a anchetatorilor, fiind dus la sediul Secției 2 de Poliție. Alfred Bulai nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor: „Nu am ce să comentez”.

Alfred Bulai, în momentul percheziționării mașinii sale. Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache
Inquam Photos / Cosmin Enache
Alfred Bulai, înconjurat de polițiști. Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Miercuri dimineață, reprezentanții Parchetului Sectorului 1 au transmis că au loc percheziții atât la locuința lui Bulai, cât și la domiciliile altor două persoane, iat toate cele trei persoane vor fi duse apoi la audieri la Secția 2 Poliție.

Ancheta a fost declanșată după ce site-ul de investigații Snoop.ro a dezvăluit, la finalul lunii iulie, că sociologul Alfred Bulai, profesor, șeful departamentului de sociologie de la SNSPA și cunoscut analist politic, în vârstă de 61 de ani, le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde era cazat și unde le chema să le ofere feedback academic.

Jurnaliștii de la Snoop au scris că Bulai chema studentele și la terase pentru a discuta prestația lor la curs, dar le punea întrebări despre viața lor sexuală. Acesta le vorbea și câte patru ore despre cum trebuie să se poarte o femeie, astfel încât bărbatul „să se simtă puternic”. 

Potrivit afirmațiilor lui Bulai către studentele sale, fetele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”. Și în momente cheie, când Bulai era singur cu studentele, în taberele de vară, le provoca: „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop. „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”.

Victimele l-au înregistrat audio pe Alfred Bulai, iar Snoop a realizat un film de peste 20 de minute cu aceste înregistrări, cu declarațiile video ale fetelor și cu reacția lui Bulai.

În urma investigației Snoop, Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, iar Poliția Capitalei și Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 au deschis dosar penal.

CITEȘTE ȘI: Cazul Alfred Bulai. Cristian Pîrvulescu, „șocat” după audierea de la Parchet: „Una dintre studente a fost înfometată în timpul practicii”

INTERVIURILE HotNews.ro