Petre Roman, declarat incompatibil de ANI, si-ar putea pierde functia de deputat
Agentia Nationala de Integritate solicita „aplicarea sanctiunii disciplinare de revocare de functia” de deputat a lui Petre Roman, dupa ce a mentinut definitiv raportul de evaluare ce constata incompatibilitatea acestuia. „In vederea aplicarii sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie si a interdictiei exercitarii unei functii sau demnitati publice pe o perioada de trei ani, Agentia a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a starii de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014. Raportul de evaluare prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate in cazul deputatului Petre Roman a ramas definitiv prin necontestare, in conformitate cu prevederile art. 22 din Legea nr. 176/2010, republicata”, se arata intr-un comunicat al ANI.
Petre Roman declara insa ca: „Eu am depus contestatia la Curtea de Apel, dovada faptul ca maine, 13 ianuarie a.c., are loc prima examinare in instanta. Este posibil ca, din cauza unor aspecte tehnice legate de derularea actiunii in instanta, sa fi aparut o neconcordanta, iar ANI sa nu fie la curent cu faptul ca procedura este in curs.”
ANI mai arata ca „Mentionam faptul ca instanta competenta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, a comunicat Agentiei faptul ca pe rolul Sectiei a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal nu exista nicio contestatie formulata de PETRE ROMAN impotriva raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate. Conform art. 22, alin. (1) si (2) din Legea nr. 176/2010, republicata, , iar . Avand in vedere prevederile Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, instanta competenta in acest caz este Curtea de Apel Bucuresti, actele procedurale efectuate in fata altor instante de judecata fiind nule de drept.”
„Potrivit art. 25, alin. 3 din Legea nr. 176/2010, republicata, . Persoana eliberata sau destituita din functie sau fata de care s-a constatat existenta starii de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva, sau a incetarii de drept a mandatului. In conformitate cu prevederile art. 29, alin. 3 din Legea nr. 176/2010, republicata, „, incheie ANI.