Sari direct la conținut

Piedone, primul mesaj din penitenciar pentru "orcii țării": "Vă visați deja stăpâni pe primărie, dar oamenii nu se vor lăsa mințiți și furați"

HotNews.ro
Piedone, primul mesaj din penitenciar pentru "orcii țării": "Vă visați deja stăpâni pe primărie, dar oamenii nu se vor lăsa mințiți și furați"

La trei zile de la condamnarea sa la 4 ani de închisoare și încarcerarea la Penitenciarul Rahova, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a transmis primul său mesaj din închisoare, într-un limbaj dur, adresându-se „orcilor” care s-ar bucura de pedeapsa sa.

Într-un limbaj extrem de dur, plin de cuvinte jignitoare, Piedone și-a scris pe Facebook primul mesaj din închisoare, pentru „duşmanii” care s-ar bucura de condamnarea lui:

 • „Ce fac șacalii șușanelelor? Ce fac orcii țării ? Mi-au șoptit păsările cerului că petreceți cu lăutari! Și că v-ați adunat lângă troc.
 • Petreceți, orcilor! Petreceți și înjurați-mă! Știu că dansați cu cuțitele la brâu și vă visați deja stăpâni pe primărie!
 • Vă întreb, orcilor: Chiar credeti că cetățenii Sectorului 5 nu înțeleg ce înseamnă condamnarea lui Cristi Piedone? Știu, orcilor! Și nu se vor lăsa iar mințiți și furați de șleahta voastră!
 • I-ați făcut proști când m-au ales! Vă amintiți, orcilor? Ați gresit! Sunt cerebrali și deștepți! Cât ne-ați lăsat să fim împreună, am construit printre dărâmăturile voastre! Așa că… nu-i batjocoriți și nu-i subestimați! Sunt mai puternici ca voi!”.

Piedone – care este încarcerat la Penitenciarul Rahova – are și un mesaj pentru locuitorii sectorului 5 care l-au ales primar la alegerile din septembrie 2020 și cărora le transmite că îi iubește.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Sentința a venit la aproape 7 ani de la tragedia în urma căruia au murit 65 de oameni, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

Pedepsele definitive în dosarul Colectiv

 • Cristian Popescu-Piedone – 4 ani de închisoare cu executare
 • patronul Clubului Colectiv, Alin George Anastasescu – 11 ani si 8 luni de închisoare
 • patronul Clubului Colectiv Costin Mincu – 8 ani
 • patronul Clubului Colectiv Paul Gancea – 6 ani și 4 luni
 • pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise – 6 ani și 10 luni
 • George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – 8 ani și 8 luni. De asemenea, cei doi pompieri nu mai vor avea dreptul de ocupa o funcţie în cadrul IGSU şi unităţile subordonate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani, după ce ies din închisoare.
 • Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – achitată. Ea fusese condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare
 • Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – achitată. Primise 7 ani de închisoare în prima instanță
 • Ramona Sandra Moţoc, referent superior achitată. Primise 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Decizia în procesul Colectiv – încheiat în 21 decembrie 2021 – a fost pronunțată după patru amânări.

Iniţial, procesul Colectiv ar fi trebuit să se încheie în luna iunie 2021, însă completul de judecată, format din magistraţii Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iugan, a ridicat din oficiu o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru o parte dintre inculpaţi.

În 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a pronunțat primele condamnări în dosarul Colectiv. Cristian Popescu-Piedone a primit atunci 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv, iar cei trei patroni ai clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – câte 11 ani şi 8 luni închisoare.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro