Pipera de Prahova
Oras inchis
In ultimul timp, Ploiestiul a devenit un oras inchis pe piata imobiliara, chiar si pentru autoritatile locale, care nu mai pot pune la dispozitia investitorilor terenuri necesare ridicarii de cartiere rezidentiale.
Aceasta fiind situatia, oamenii cu bani care doresc sa-si construiasca vile, precum si agentiile imobiliare si-au indreptat atentia asupra comunelor limitrofe, adevarate mine de aur pentru proprietari.
Cererea mare de terenuri din comune precum Paulesti, Blejoi sau Bucov a determinat o crestere spectaculoasa a preturilor, de la cativa euro pe metru patrat acum doi ani, la 50-60 de euro in prezent. Cea mai cautata localitate pentru ridicarea de case a devenit Paulesti, pentru ca aici exista utilitati, comuna fiind situata la cativa kilometri de Ploiesti.
“Clientii nostri cauta o zona linistita si nepoluata, iar Paulestiul ofera aceste conditii, mai ales ca pe raza localitatii se afla si o padure. Preturile terenurilor disponibile aici pornesc de la 30 de euro, in functie de facilitati si pozitionare”, sustine Florin Secareanu, reprezentantul agentiei imobiliare Mardaf din Ploiesti.
Vile impozante pe strazi desfundate
Autoritatile locale se bucura de avalansa de cereri de autorizatii de constructie pentru ca bugetul creste semnificativ odata cu taxele si impozitele locale ale satenilor cu buletin de oras. “In ultimul an am primit peste 200 de solicitari la serviciul de urbanism.
Suntem o comuna in plina dezvoltare si trebuie sa tinem ritmul cu extinderea utilitatilor”, spune primarul Paulestiului, Dumitru Dinca. In acest sens, primaria va concesiona prin licitatie la sfarsitul acestei luni serviciul public de canalizare creat in urma unei investitii prin programul Sapard in valoare de peste un milion de euro.
Cei care s-au mutat deja in casa noua sunt insa nemultumiti de starea jalnica a ulitelor, care devin impracticabile la prima ploaie. “Stam in case de sute de mii de euro si avem noroiul la poarta pana la genunchi.
La cate taxe platim toti cei care ne-am mutat aici, am merita si noi o palma asfalt”, povesteste Ecaterina Oprea, unul dintre proprietarii vilelor ridicate dupa revistele de arhitectura.