Sari direct la conținut

PNL, atac fără precedent la liderul PSD: „Ciolacu minte. De ce? Îi este frică de baronii PSD, care l-au luat captiv”

HotNews.ro
PNL, atac fără precedent la liderul PSD: „Ciolacu minte. De ce? Îi este frică de baronii PSD, care l-au luat captiv”
Marcel Ciolacu (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, lansează un atac fără precedent de la intrarea la guvernare a PNL alături de PSD la adresa premierului Marcel Ciolacu. Atacul vine în contextul scandalului din coaliție provocat de încercarea PNL de a modifica legea astfel încât președintele Klaus Iohannis să poată candida la alegerile parlamentare.

„Ciolacu minte. De ce? Îi este frică de baronii PSD, care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România. PSD nu s-a schimbat, deși liderii acestuia au încercat să își spele imaginea în Europa prin intermediul PNL”, a scris Rareș Bogdan, miercuri, pe Facebook.

El anunță că joi va veni „amănunte incendiare despre situația financiar-economică în care se află cu adevărat România și nepriceperea fostului baron de Buzău în treburile guvernării”.

Rareș Bogdan a postat și o fotografie în care Marcel Ciolacu apare alături de „baronii din PSD” Dumitru Buzatu, Marian Oprișan, Paul Stănescu sau Ionel Arsene.

Atacul vine în contextul în care PNL a depus la Senat un proiect de lege care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie, pentru un mandat de senator. Inițiativa are nevoie și de voturile PSD pentru a fi adoptată, iar Marcel Ciolacu a anunțat luni că social-democrații nu sprijină acest proiect.

Situația nu este nouă. Ion Iliescu, fostul președinte al României, a beneficiat de un articol cu dedicație în 2004 pentru a putea candida la parlamentare. De altfel, nu există nicio diferență între amendamentul din 2004 și cel din 2024.

Mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis se încheie pe 20 decembrie 2024, în timp ce alegerile parlamentare au loc pe 1 decembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro