Sari direct la conținut

PNL, derogare pentru Ciucă ca să poată candida la prezidențiale: „Îi lipseau câteva săptămâni pentru a se înscrie în cursa electorală”

HotNews.ro
Nicolae Ciuca si Rares Bogdan, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca si Rares Bogdan, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, joi, că Biroul Executiv Central al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că liderul liberalilor nu avea vechimea în partid necesară, potrivit Statutului, scrie Agerpres. 

„Duminică avem Consiliul Naţional, cu 1.400 de delegaţi, în care votăm o candidatură definitivă, votată de BPN, o încărcare a domnului Ciucă cu această candidatură. Dânsul a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la preşedinţie e nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani. Domniei sale îi lipseau câteva săptămâni pentru a se înscrie în cursa electorală, cred că vreo trei săptămâni, nici măcar o lună. Cu toate acestea, a fost nevoie de o derogare, votată în unanimitate de către Biroul Executiv Central, format din 57 de persoane, pentru ca domnia sa să se înscrie în cursa electorală”, a spus Rareş Bogdan, la TVR info. 

El a adăugat că speră că astfel se vor elimina şi o parte din speculaţiile privind candidatura lui Nicolae Ciucă.

„Cred şi sper că mai anulăm o parte din speculaţiile cu privire la candidatura domnului Ciucă şi prin acest gest”, a spus Rareş Bogdan, menţionând că aceste speculaţii sunt încercări din jurul PSD, lui Mircea Geoană de a spune că există o fisură în PNL.

„Nu există o fisură, PNL este în spatele domnului Ciucă”, a explicat Rareş Bogdan.

INTERVIURILE HotNews.ro