Politic show: Ce condiţii pune PSD pentru debarcarea binomului Dragnea-Dăncilă; Ce nu a spus Tăriceanu când a anunţat că este exclusă adoptarea Codurilor penale prin OUG
Ce condiţii pune PSD pentru debarcarea binomului Dragnea-Dăncilă Liderii PSD din teritoriu ar răsturna binomul Dragnea-Dăncilă dacă şi numai dacă preşedintele Iohannis va numi un nou premier tot de la PSD şi o va revoca pe şefa DNA, susţin surse social-democrate. În ciuda faptului că social-democraţii i-au dat un vot de încredere lui Liviu Dragnea după sentinţa de condamnare cu executare, liderii din teritoriu iau în calcul scenariul unei schimbări radicale la vârful partidului. Potrivit unor surse din conducerea social-democrată, „greii“ PSD ar fi dispuşi să forţeze schimbarea lui Dragnea cu două mari condiţii. În primul rând, preşedintele Klaus Iohannis să le promită că vor rămâne la guvernare chiar şi în epoca post-Dragnea. Asta ar însemna ca şeful statului să numească un nou premier tot de la PSD, care să guverneze cu sprijinul parlamentar oferit de ALDE şi, tacit, de UDMR, exact ca acum. Pe de o parte, Iohannis ar scăpa de Viorica Dăncilă, un premier controlat de mâna invizibilă, dar fermă a lui Liviu Dragnea. Pe de altă parte, şeful statului ar fi criticat că oferă social-democraţilor a patra şansă de a guverna în doar un an şi jumătate, timp în care România a fost marcată de ample proteste de stradă, precizează Adevărul.
Ce nu a spus Tăriceanu când a anunţat că este exclusă adoptarea Codurilor penale prin OUG Când a făcut cunoscut faptul că exclude trecerea modificărilor la Codurile penale prin OUG sau asumarea răspunderii Guvernului, Tăriceanu a jonglat cu două priorităţi, una pe termen scurt, alta pe termen lung. În ambele ecuaţia îl cuprinde şi pe Liviu Dragnea, însă liderul ALDE e împins de împrejurări ca, deja pe termen mediu, să ia în calcul scenariul în care partenerul de luptă, din partea PSD, să aibă şi alt nume. „Vă rog să scoateţi din discuţie acest subiect, vă spun oficial: vom merge exclusiv pe calea parlamentară”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE referindu-se astfel la soarta modificărilor aduse Codurilor penale. Având în vedere termenii categorici folosiţi de Tăriceanu, a-l suspecta pe şeful Senatului că minte cu seninătate ar putea părea uşor exagerat, relatează Digi24.
Pricopie, fost ministru PSD al Educației: România trebuie să fie reprezentată, în funcțiile sale publice, de oameni care au credibilitate internă și externă Rectorul SNSPA și fost ministru PSD al Educației, Remus Pricopie, critică, într-o postare pe Facebook, rămânerea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al Camerei Deputaților după condamnarea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. ”România trebuie să fie reprezentată, în funcțiile sale publice, de oameni care au credibilitate internă și externă”, a scris Pricopie. Este prima reacție a unui rector după decizia Înaltei Curți în cazul lui Liviu Dragnea. ”Funcția publică înseamnă responsabilitate și românii simt, tot mai mult, nevoia ridicării standardelor pentru cei care îi reprezintă (…) Dincolo de ecuațiile politice, ar trebui să fie luate în calcul criterii precum competență, onestitate, credibilitate, respectul partenerilor noștri”, mai afirmă rectorul SNSPA, potrivit G4Media.
Toate dovezile că politicienii PSD și ALDE urăsc protestatarii și democrația În urmă cu câteva zile, și în Piața Victoriei s-a lăsat cu ceva îmbrânceli între protestatari și forțele de ordine, plus niște spray-uri cu piper. În cazul jandarmilor, era destul de clar că aveau ordin pe unitate să fie duri și să nu lase mulțimea să miște-n front, ceea ce, evident, i-a enervat pe oameni, și așa scoși din minți de trecerea codului de procedură penală și de alte lucruri făcute de aleși în ultimul timp. Dar în ziua respectivă s-a mai întâmplat ceva: un grup de protestatari a mers în Parlament să le ureze de bine aleșilor, mai ales că și doamna Viorica Dăncilă dădea cu subsemnatul la tribună. Era toată floarea cea vestită a PSD-ALDE-ului acolo, în ședința comună a celor două camere. Și aici a ieșit cu scandal, Dragnea a fost flancat de politicieni și de forțele de ordine, care i-au împins chiar și pe jurnaliști, arată VICE.
Florin Iordache: „Trebuie să se termine odată cu telejustiţia“ Deputatul a vorbit pentru „România liberă“ despre modul în care se face justiție în România și de ce lucrurile trebuie să se schimbe. Florin Iordache: Noile prevederi ale Codurilor de Procedură Penală interzic procurorilor să transmită opiniei publice comunicări care să sugereze vinovăţia cuiva. Eu zic că, da, trebuie să se termine cu telejustiţia! Sute de persoane plimbate în cătușe în public au fost ulterior achitate. Măsura arestării preventive trebuie să se limiteze la infracțiuni de maximă gravitate, circumstanțe agravante, antecedente penale sau alte împrejurări care fac absolut necesară înlăturarea unei stări de pericol concret pentru ordinea publică, potrivit România Liberă.