Sari direct la conținut

Politic Show: Elena Udrea comenteaza conflictul dintre Sorin Ovidiu Vantu si Sebastian Ghita. Roberta Anastase e "siderata"; Geoana, despre Constitutia ungara: Cand apesi frana prea repede, risti ca pasagerii sa se loveasca; Ce are Alba ca Zapada cu premierul independent

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Elena Udrea comenteaza conflictul dintre Sorin Ovidiu Vantu si Sebastian Ghita. Roberta Anastase e „siderata”. Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a afirmat, marti, la Ploiesti, raspunzand unei intrebari, ca disputa dintre Sorin Ovidiu Vantu si Sebastian Ghita arata „situatia dramatica in care se afla presa romaneasca”. Prezenta, marti, la Ploiesti, unde a participat la reuniunea Colegiului Director Judetean al PDL Prahova in cadrul careia Emil Boc si-a prezentat motiunea cu care candideaza pentru un nou mandat la sefia PDL, Elena Udrea a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca disputa dintre Sorin Ovidiu Vantu si Sebastian Ghita „arata situatia dramatica in care este presa romaneasca aflata sub controlul unor grupuri de interese economice obscure”. La randul sau, intrebata cum comenteaza conflictul dintre cei doi oameni de afaceri, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat corespondentului MEDIAFAX: „Suntem cu totii siderati de starea presei romanesti. Din pacate, este o fotografie scoasa la lumina”, scrie Gandul.

Ce are Alba ca Zapada cu premierul independent. Mutarea lui Traian Basescu cu Emil Boc la presedintia PDL cauta sa rezolve problema pe care atat seful statului, cat si democrat-liberalii o au cu USL in perspectiva alegerilor de anul viitor. Pozitionarea Cotroceniului de partea actualului sef al guvernului nu-i garanteaza acestuia postul de la Palatul Victoria prin renuntarea la ideea unui premier independent. Dimpotriva, solutia este luata in calcul in continuare, la pachet cu punerea pe picioare a unei noi formatiuni care sa taie din elanul luat de PSD si PNL. Astfel, un PDL condus de Emil Boc este mult mai potrivit planurilor prezidentiale pentru 2012, decat unul cu Vasile Blaga la butoane, care insista pentru asumarea politica a guvernarii, anunta EVZ.

Vin alegerile! A reinviat moda pachetelor de Paste. Dupa „inghetul” de anul trecut, cand politicienii au uitat cu desavarsire de pachetele de Paste, anul acesta moda darurilor politice a fost reinnodata. Mai firav insa, nefiind an electoral. Cadouri cu iz electoral au fost distribuite de politicieni in toate zonele tarii. In unele cazuri, operatiunea „Cozonacul” a fost demarata cu mult inaintea Pastelui. In Bucuresti, liberalii par sa fi ignorat uniunea parafata cu social-democratii si au impartit sacose galbene cu sigla PNL si numele primarului Andrei Chiliman. La Slatina, consilierii locali au aprobat alocarea a 26.000 lei pentru o „campanie social-culturala”, care ar trebui sa se incheie pe 6 mai si care presupune si impartirea de pachete cu o valoare de 25 lei/pachet. Si premierul Emil Boc a impartit cadouri de Paste batranilor de la Centrul de Ingrijire si Asistenta din Cluj-Napoca, informeaza Romania Libera.

Geoana, despre Constitutia ungara: Cand apesi frana prea repede, risti ca pasagerii sa se loveasca. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, apreciaza, intr-o postare pe blog, ca modificarea Constitutiei ungare este „o lectie”, el spunand ca atunci cand „apesi frana prea repede, risti ca pasagerii sa se loveasca de tetiera, de plafon”. „Adevarul este ca ceea ce s-a intamplat cu modificarea Constitutiei maghiare este o lectie pentru noi. Cand iei masuri prea bruste, prea repede, cand apesi frana prea repede, risti ca pasagerii sa se loveasca de tetiera, de plafon. Poate nu intamplator, discutiile despre modificarea Constitutiei de la noi au reinceput sa iasa la suprafata, insa mult mai vag de data aceasta”, scrie Geoana, anunta Gandul.

In editorialul „Capcana monomaniei: Crin Antonescu intre fatuitate si vacuitate”, Vladimir Tismaneanu scrie „Dl Crin Antonescu a declarat recent ca se simte flatat si ingrijorat de atentia pe care i-o acordam Andrei Plesu, Mircea Cartarescu si cu mine. Ca risca sa dezvolte chiar un fel de megalomanie, o paranoia sui generis din cauza „atacurilor” noastre care i-ar hiperboliza (evident negativ si fireste nedrept) statura. Se sugereaza ca ar fi vorba de un fel de campanie concertata, o cabala coordonata de forte obscure, menita sa-l delegitimeze, sa-l demonizeze pe el, potentialul salvator al Romaniei de urgia tiraniei basesciene. Se reia, de fapt, vechea marota a „intelectualilor lui Basescu”, acei oameni lipsiti de demnitate, „suflete de sclavi” cum atat de elegant ne-a numit dl Emil Constantinescu, alt corifeu altruist, non-partizan si neresentimentar al polemicilor civilizate”. Integral in EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro