Sari direct la conținut

Politic Show: Regionalizarea Romaniei. Care este proiectul USL si cine ar putea fi guvernatorii; Udrea: Emil Boc ar trebui sa se intoarca in conducerea PDL; Talpes: De ce a renuntat PSD la dosarul "Flota"

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Udrea: Emil Boc ar trebui sa se intoarca in conducerea PDL. Primarul Clujului, Emil Boc ar trebui sa se intoarca in PDL, a declarat Elena Udrea, la Gandul Live. Deputatul PDL de Roman a mai afirmat ca din punctul sau de vedere, este o solutie ca MRU sa vina in PDL. „Ce facem mai departe cu Forta Civica, cu PNTCD? Ar fi o solutie ca MRU sa vina in PDL. Cert e ca solutia ARD asa cum a fost pusa in practica in pripa nu ne-a ajutat. Nu am avut timp sa o facem cunoscuta. Toata lumea doreste ca dreapta sa fie unificata”, a mai declarat Udrea. Fostul ministru a mai punctat ca PDL are nevoie de o conducere validata prin alegeri, indiferent daca Vasile Blaga este schimbat sau nu, scrie EVZ.

Regionalizarea Romaniei. Care este proiectul USL si cine ar putea fi guvernatorii. Potrivit proiectului de reorganizare administrativa pregatit de Guvernul Ponta, Romania va avea in viitor opt regiuni: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Vest si Bucuresti-Ilfov. Pana in prezent, Guvernul nu a stabilit daca guvernatorii vor fi alesi sau numiti. Primarul muncipiului Iasi, Gheorghe Nichita, vehiculat pentru a fi guvernator in regiunea Nord-Est, a declarat la Realitatea TV ca regiunea mentionata are cca 3,6 milioane locuitori. El a pledat pentru alegerea guvernatorilor prin votul primarilor si al consilierilor judeteni din regiune. „Noi, daca creionam regiunile in alta forma, incepem un tambalau fara marginisi nu mai facem nimic. Anul acesta trebuie sa fim foarte eficienti. Oricand putem gasi altceva, dar deschidem cutia Pandorei si incepem sa gandim pe criterii etnice (…)”, a declarat Nichita, intrebat in legatura cu oportunitatea impartirii tarii in cele 8 regiuni, anunta Romania Libera.

Parlamentul devine instanta de judecata. Parlamentarii vor sa schimbe regulile de ridicare a imunitatii, incercand sa le ofere o protectie suplimentara colegilor care au probleme cu legea. Senatorii si deputatii vor sa aiba acces la probele din dosarele colegilor si sa ia deciziile privind ridicarea sau nu a imunitatii pe baza acestora. Prevederile au fost introduse in statutul deputatilor si senatorilor discutat in aceste zile de liderii grupurilor parlamentare. Potrivit proiectului de statut, solicitarea de arestare, retinere sau perchezitie a unui parlamentar trebuie insotita de temeiul legal, motivele concrete, dar si de probele pe care se bazeaza. Documentele trebuie trimise de ministrul Justitiei presedintelui Camerei din care face parte respectivul parlamentar. Aceleasi documente sunt solicitate si in cazul aprobarii inceperii urmaririi penale a ministrilor care au si calitatea de parlamentari, informeaza Adevarul.

Blaga le coace ceva lui Preda si Macovei. Europarlamentarii PDL vor fi nominalizati pentru o noua candidatura in functie de ce au facut in tara, nu la PE. Vasile Blaga pare sa le fi pus gand rau europarlamentarilor PDL mai vocali si care in ultima perioada au avut rabufniri de independenta politica. Liderul PDL a anuntat, la Constanta, ca pe listele pentru alegerile europarlamentare se vor regasi doar candidatii care au avut o activitate sustinuta pentru partid. „Ne gandim la acei candidati care vor raspunde criteriilor pe care le vom stabili impeuna cu organizatiile judetene, care au termen doua saptamani pentru a-i trimite secretarului general Gheorghe Flutur propunerile, urmand ca acestea sa fie prezentate in Biroul Permanent National” a explicat pentru EvZ Vasile Blaga. Daca pana acum europarlamentarii in functie aveau din oficiu dreptul la o noua nominalizare, acum lucrurile s-au schimbat, scrie EVZ.

Talpes: De ce a renuntat PSD la dosarul „Flota”. „Era o intrunire oficioasa, nu oficiala, care avea ca tema de discutie… era prin iulie 2004, viitoarele alegeri care urmau sa aiba loc in Romania. Eu eram in pozitia de ministru de stat, deci la guvern, si in discutia respectiva s-a pus si problema, cineva a ridicat problema dosarului dlui Traian Basescu, la care nu au fost incriminari ca trebuie neaparat sa fie trimis dosarul in justitie. Printre cei care au luat cuvantul am fost si eu, punand urmatoarea chestiune: domnilor, daca pana acum nu s-a reusit sa se intocmeasca un dosar care sa poata fi trimis in instanta si sa aiba argumentele pentru instanta, eu cred ca cea mai buna masura ar fi sa se renunte la acest dosar pentru ca nu facem altceva decat sa generam un scandal aruncand o asemenea cauza, intr-o perioada in care intram in alegeri. Asta a fost discutia. N-am gasit pe cineva in discutia respectiva, n-a mai luat altcineva cuvantul si cu asta s-a incheiat. Cred ca, pana la urma, cei care au fost acolo si erau mai in masura sa decida decat eram eu, au convenit ca ce spuneam era corect”, a declarat Talpes, anunta Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro