Sari direct la conținut

Politicienii s-au întrecut să felicite Naționala de fotbal, după calificarea în optimile EURO 2024. Reacția rapidă a lui Iohannis: „Dragi tricolori, aţi adus încă o dată bucurie românilor”

HotNews.ro
Politicienii s-au întrecut să felicite Naționala de fotbal, după calificarea în optimile EURO 2024. Reacția rapidă a lui Iohannis: „Dragi tricolori, aţi adus încă o dată bucurie românilor”
Jucătorii români sărbătoresc, la finalul meciului din Grupa E dintre Slovacia și România, calificarea în optimile EURO 2024. Frankfurt, Germania, 26 iunie 2024. Sursa foto: Frank Augstein / AP / Profimedia

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi liderul PNL, Nicolae Ciucă, au transmis miercuri mesaje de felicitare echipei de fotbal a României, după ce Naționala antrenată de Edi Iordănescu a terminat la egalitate meciul cu Slovacia și a reușit, astfel, să se califice în optimile turneului EURO 2024.

Şeful statului a scris, imediat după încheierea partidei din Germania, că „tricolorii” le-au adus bucurie românilor.

„Felicitări echipei naţionale de fotbal pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European! Dragi tricolori, aţi adus încă o dată bucurie românilor. Suntem alături de voi! Hai, România!”, a scris Klaus Iohannis, într-un mesaj publicat pe pagina lui de Facebook.

Şi premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a transmis felicitări echipei naţionale.

„Aţi muncit, aţi suferit şi aţi câştigat! Bravo, România! Aţi adus bucuria în sufletul românilor!!!”, a scris el, într-un mesaj publicat pe aceeași rețea de socializare.

Acesta a fost în tribune, la meciul disputat pe arena din Frankfurt.

La rândul său, Nicolae Ciucă a subliniat că echipa noastră a realizat o performanţă istorică de Ziua Drapelului Naţional.

„România a obţinut o performanţă istorică astăzi. De Ziua Drapelului Naţional, România reuşeşte să se califice în optimi la EURO 2024! Demonstrăm că sportul românesc renaşte şi că are un potenţial uriaş! Vreau să felicit echipa naţională pentru determinare şi mândria pe care continuă să o aducă Ţării!”, a transmis președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, tot într-un mesaj pe Facebook.

Tricolorii” s-au calificat miercuri seară în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal 2024, găzduit de Germania, după 1-1 cu Slovacia, partidă disputată pe Frankfurt Arena.

Naționala condusă de Edi Iordănescu a încheiat grupa E pe primul loc, în contextul în care Ucraina a remizat cu Belgia, scor 0-0.

Indiferent de adversară, România va evolua pe Allianz Arena, la Munchen, marți, de la ora 19:00.

Cel mai probabil, echipa națională va înfrunta Slovenia sau Olanda. Totul se va decide după ultimele meciuri din faza grupelor, Georgia – Portugalia și Cehia – Turcia. Cât timp grupa F nu trimite și locul 3 în optimi, România va înfrunta Slovenia.

Din anul 2000, ”tricolorii” nu au mai mers în ”optimile” unui turneu final.

Citiți și:

INTERVIURILE HotNews.ro