Sari direct la conținut

Polițiști de la Brigada Rutieră București cercetați pentru luare de mită. Ce sume sunt acuzați că primeau de la șoferi pentru a nu-i sancționa

HotNews.ro
Poliția Rutieră, Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com
Poliția Rutieră, Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Doi polițiști de la Brigada Rutiră București și un fost agent pensionat au fost plasați sub control judiciar pentru mai multe infracțiuni, între care și luare de mită. Ei sunt acuzați de procurori că au primit mită de la mai mulți șoferi, pentru a nu-i sancționa în trafic. Un al patrulea polițist este și el anchetat pentru aceeași infracțiune. 

Procurorii Parchetului Tribunalului București au anunțat, miercuri, că trei polițiști de la Brigada Rutiră București și un agent pensionar sunt urmăriți penal pentru luare de mită în formă continuată, instigare la fals în documente și înșelăciune.

Polițistul acum pensionat (N.M.) este acuzat că a luat mită de nouă ori de la șoferi opriți în trafic, în 2022, pentru a nu îi sancționa. Conform procurorilor, el primea sume cuprinse între 200 și 800 de lei.

Unul dintre polițiștii de la Brigada Rutieră (B.V.D.) este acuzat că a luat mită de patru ori, sume între 200 și 1300 de lei. De asemenea, el este acuzat și că a determinat, de două ori, o societate comercială care se ocupă cu turismul să emită o factură falsă, pe baza căreia acesta a obținut aproape 1.500 de lei în vouchere de vacanță. 

Un alt agent de poliție (D.D.M.) este acuzat că a primit 1300 de lei de la un șofer care a încălcat legea, iar ultimul dintre ei (B.P.I.) a primit mită 200 de lei, conform procurorilor. 

Trei dintre polițiști au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

Poliția Capitalei a transmis, printr-un comunicat, că „se delimitează de astfel de fapte și comportamente ce nu fac cinste și onoare uniformei și statutului polițistului”. 

INTERVIURILE HotNews.ro