Sari direct la conținut

Polonia se confruntă cu acte de sabotaj comise la ordinele Rusiei. Nouă persoane, arestate

HotNews.ro
Donald Tusk, la granița dintre Polonia și Belarus, Foto: Pawel Supernak / PAP / Profimedia
Donald Tusk, la granița dintre Polonia și Belarus, Foto: Pawel Supernak / PAP / Profimedia

​Polonia a arestat nouă persoane în legătură cu acte de sabotaj comise în țară la ordinul serviciilor ruse, a declarat luni seara prim-ministrul Donald Tusk, citat de Reuters.

Varșovia a precizat că poziția sa publică în favoarea sprijinirii Ucrainei a făcut din aceasta țară o țintă cheie pentru serviciile ruse de informații și acuză Moscova că încearcă să destabilizeze țara.

„În prezent avem nouă suspecți arestați și acuzați de implicare în acte de sabotaj în Polonia direct în numele serviciilor ruse”, a declarat Tusk pentru postul privat TVN24. „Acestea includ agresiuni, incendieri și tentative de incendieri”.

Asemenea comploturi au afectat și Lituania, Letonia și posibil și Suedia, a precizat oficialul care a subliniat că Polonia colaborează cu aliații pentru rezolvarea acestor probleme.

Tusk a declarat la începutul acestei luni că Polonia va aloca suplimentar 100 de milioane de zloți (25,53 milioane de dolari) serviciilor sale de informații din cauza amenințărilor din partea Rusiei.

În aprilie, două persoane au fost reținute în Polonia, fiind suspectate că l-ar fi atacat pe Leonid Volkov, un consilier al fostul lider al opoziției ruse, Aleksei Navalnîi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro